Skupila hrabost da otkrije: Jovana Joksimović usred programa saopštila dugogodišnju DIJAGNOZU!

od strane | apr 5, 2024 | Zabava | 0 Komentara

Voditeljka Jovana Joksimović otvoreno je priznala u jutarnjem programu da boluje od poremećaja vitiligo, oboljenjem koje karakterišu beli pečati na koži.

Jovana Joksimović • kapo enjoy / youtube

Jovana Joksimović (Foto: Ringier/Zoran Ilić)

Naime, Joksimovićka je tokom razgovara sa svojom gošćom pokrenula diskusiju o navodnom postojanju „gena za gojaznost“. Ova tema je postala aktuelna nakon što je njena proslavljena koleginica, Opra Vinfri, javno iznela da pati od ovog genetskog faktora.

opra vinfri

Jovana je razgovarala sa svojim gostima o ovoj temi, postavljajući pitanje da li gen za gojaznost zaista postoji.

Potpuno je tačno i sjajno, taj deo njene lične izjave, zato što gojaznost spada u one bolesti gde je čovek stigmatizovan, obeležen. Kao kad imate vitiligo, pa svako ko uđe… – počela je doktorka Jagoda Jorga.

Jeste. Pa, ja imam vitiligo i svako ko uđe kaže: „Jao, imaš nešto belo“. Super ste napravili to poređenje, to je tačno – istakla je Jovana u emisiji „Uranak“, pokazujući na svoje lice.

Jovana Joksimović

Inače, vitiligo predstavlja retko oboljenje koje pogađa 0,5 do dva odsto svetske populacije. Osim belih fleka na koži, ovo oboljenje ne manifestuje druge fizičke simptome. Međutim, važno je naglasiti da osobe koje imaju vitiligo često prolaze kroz teškoće emocionalne prirode zbog stigme koju ovo oboljenje može izazvati u društvu.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs