„SELEKTOVANJE I FAVORIZOVANJE!“ Milica Kon odbrusila Vanji Ejdus nakon ispovesti o njenom detetu

od strane | maj 18, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Nakon što je glumica Vanja Ejdus stala u odbranu Nataše Vasić, dojučerašnje direktorke Osnovne škole „Drinka Pavlović“, njoj je odgovorila voditeljka Milica Kon.

Vanja Ejdus i Milica Kon (Foto: Ringier/Miloš Cvetković/Screenshot TV Pink) • Miloš Cvetković, screenshot TV Pink / Ringier

– Naravno da su pojedini roditelji zadovoljni kad dete, umesto da im dobije isključenje iz škole/krivičnu prijavu, dobije da čisti dvorište. O tome ja pričam. O selektovanju i favorizovanju pojedinaca na štetu društva. Ovo je za ozbiljan pretres postupka pojedinaca i na osnovu kojih kriterijuma se primenjuju pravila – poručila je Milica putem društvenih mreža.

Milica Kon (Foto: Ringier/Dušan Milenković)

– Postoje „privilegovani“ i „neprivilegovani“. To nije pravno dozvoljeno niti dopustivo. Roditelji prvaka strepe za svoju decu od septembra – poručila je gospođa Kon.

Podsećanja radi, Vanja je u svom izlaganju podržala mere koje je tadašnja direktorka primenila nakon prekršaja koji je počinila njena ćerka.

Milica Kon (Foto: Instagram/milicakon)

– Uz svo razumevanje za ogromnu zabrinutost svih nas za bezbednost dece, kao i za kolektivnu histeriju koja je nastala nakon tragičnog događaja u školi “Vladislav Ribnikar”, ali i za osećanje fundamentalnog gubitka sigurnosti da se slobodno krećemo ulicama i šaljemo našu decu u škole, imam potrebu da se oglasim, i da vam se obratim, jer sam saznala da je direktorka Nataša Vasić podnela ostavku. S obzirom da živimo u zemlji gde se kvalitet ne ceni i gde na površinu isplivavaju bagra i prostaštvo, ne mogu a da se ne oglasim u odbranu direktorke, sa kojom sam imala jedan susret, i iz koga sam stekla utisak da škola ”Drinka Pavlović“ nije samo obrazovna već i vaspitna ustanova, što joj je i zadatak. Naime, moja ćerka, učenica 7/3, je sa svojim drugarima iz razreda napravila ozbiljan prekršaj prošle godine, u kome su inscenirali događanja hodniku i time privukli pažnju nastavnice i cele škole, kako bi prepravljali ocene u dnevniku. S obzirom da je to krivično delo, ja, a i ostali roditelji smo pozivani na sastanak i razgovor sa direktorkom škole, pedagogom i razrednom starešinom. Ja sam bila vrlo pozitivno iznenađena stavom koji sam zatekla tada, i merama koje je škola preduzela. Jer deca nisu samo kažnjena ocenom iz vladanja, prokužena i proglašena za delikvente, već je napravljen ozbiljan i temeljan napor da ista deca shvate razmere svoje greške, da razumeju šta su uradila, i data im je šansa da se poprave. Dobili su razne zadatke, od čišćenja dvorišta do pisanja radova, sastava, i svakodnevnih razgovora na temu prekršaja koji su počinili. Moja ćerka, konkretno, je dobila zadatak da napiše prezentaciju o falsifikovanju dokumenata i da to predaje svim razredima. Tako je naterana da ozbiljno promisli o svemu i da shvati razmere svoje greške. Na tom sastanku smo vodili vrlo konstruktivan i smislen razgovor, i ja sam bila vrlo zadovoljna načinom na koji je škola odreagovala. Moj, roditeljski, deo posla sam i ja obavila, i nadam se da se ništa slično neće ponoviti. Ono što želim da skrenem pažnju, jeste, da se ne brkaju babe i žabe, kao i da se uzme u obzir da je škola imala izuzetnu direktorku, uprkos problemima nasilja koje postoje svuda u društvu, pa i u školama, a da problem leži u sistemu koji ne ume da reši te probleme, a ne u direktorki škole. Izražavam žaljenje zbog ostavke, i smatram da treba da čuvamo ono što valja, jer nije mnogo toga još ostalo – izjavila je u toku današnjeg dana Ejdusova.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs