Raj na zemlji Slavice Rokvić, sve obaveze oko imanja na Košutnjaku je preuzela na sebe, evo kako izgleda (VIDEO)

od strane | apr 13, 2024 | Zabava | 0 Komentara

Bašta Slavice Rokvić na Košutnjaku je raj na zemlji.

Slavica Rokvić • Instagram

„Proleće, najlepše godišnje doba u svakom smislu. Dodir prirode i čoveka, osećaj neraskidive povezanosti. Danas je naša bašta kao pravo organsko domaćinstvo čarobnim štapićem otvorilo svoju kapiju i primilo u malo carstvo nove rasadne biljčice. Paradajz, krastavac, cveklu, kelj, brokol, mirođiju, rukolu, peršun, celer, blitvu, ren, đumbir, maričnjak, žalfiju, kamilicu, nanu, smilje, bosiljak, steviju, ehinaceu, kantarion, pelin… Malo li je? “ Samo je samo jedna od objava Slavice Rokvić, udovice Marinka Rokvića.

Slavica je sada domaćinstvo potpuno preuzela na sebe, a raj na Košutnjaku koji su pažljivo gradili, nastavio je da blista istim sjajem.

Slavica je osim organskog povrća i voća sadila i začinsko bilje, ukrasno cveće. Međutim, ni dekoraciju u rajskom vrtu nije prepustila slučaju, pa je Marinkova udovica kućicu za ptice i ukrasne korpice sama pravila.

Celo dvorište je okruženo tujama, dok je padina rešena stepenicama, dobro nivelisanim platoima i nosećim kamenim zidovima, čiji dizajn i raspored ostavlja prostor za uživanje.

U bašti raste mnogo ukrasnog bilja, a najlepše su stražarnice u kamenim saksijama u obliku žabe ili školjke. Posebno mesto u njihovom dvorištu zauzima ljubičasti klematis, prelepa puzavica koja štiti od pogleda i najlepši je ukras.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs