Promenio sve boje: Saša Popović DOBIO TUŽBU OD 45.000 EVRA!

od strane | okt 16, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Kompozitor Goran Ratković Rale je, prilikom davanja poslednjeg intervjua, obelodanio da je svojevremeno plagirao pesmu nemačkog sastava Ramštajn kada je radio numeru „Preko“ za pevačicu Indiru Radić, a kako je taj album izdat za „Grand“ produkciju tužba je stigla na adresu tadašnjeg direktora Saše Popovića.

Saša Popović (Foto: Ringier/Zoran Lončarević) • Zoran Lončarević / Ringier

– Jao, to je bilo 2002. Uradio sam ceo album za Indiru. Za jednu pesmu uzmem ja sempl (deo pesme) od Ramštajna i mi izdali taj album. Naravno da nisam tražio nikakvu dozvolu, to u to vreme nije postojalo, niti sam ja očekivao da će neka svetska faca da čuje pesmu Raleta i Indire – prisetio se Goran za Kurir.

Indira Radić (Foto: Ringier/Ilija Božinović)

– I dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: „Čije si pesme krao? Ko je taj Ramštajn?“ I meni sve jasno! Kažem: „Šta je bilo, pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gde nalazim inspiraciju.“ On kaže: „Dobio sam tužbu od Ramštajna.“ Odem do studija i kažem Saletu: „Smiri se, sve ću ja to da rešim“ – dodao je Ratković.

Ramštajn (Foto: Ringier/Aleksandar Stanković)

– Onda sam preuzeo odgovornost na sebe. I oni su, kao što sam već rekao, tražili ludački iznos od 45.000 evra. U to vreme na ovim prostorima ta suma je bila nemoguća, pa i sad nije ništa bolje, ali tad tek. I mi se na kraju dogovorili da oni dobiju deseti deo zarade i to se tako završilo. Ali prepao sam Popovića tad kao niko nikad – zaključio je Rale.

Goran Ratković Rale (Foto: Screenshot TV Grand)

Šta je Goran Ratković Rale, sa druge strane, ispričao o pevačici Goci Božinovskoj pogledajte u odvojenom tekstu: „Kad ju je Šijan izbacio iz kuće, jadnica Goca Božinovska je prosila i moljakala za tezge!“ Koleginica raskrinkala pevačicu, a i dobar deo estrade…

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs