Preminuo Milovan Glogovac: Otac našeg legendarnog glumca nikada nije PREŽALIO gubitak sina

od strane | feb 16, 2024 | Zabava | 0 Komentara

Protojerej-stavrofor Milovan Glogovac, otac našeg legendarnog glumca Nebojše Glogovca, preminuo je noćas.

Milovan Glogovac • Sergio Filipovic / youtube

Milovan je pre šest godina sahranio sina, a ovako je govorio o tragediji.

milovan glogovac

Inače, Milovan nikada nije želeo da priča o bolesti, ali i odlasku svog sina. Prvi put je skupio snagu 2019. godine i u potresnoj ispovesti ispričao sve što ga tišti.

– Jeste muka. Jeste žalost. Jeste bol, neprebol… Ali, kad i danas stižu reči odasvud: Nebojša se nikad i nigde nije obrukao, to vam daje snagu da u molitvi i veri koju je i on živeo, nadvisite ličnu patnju. Molitva je najbolji lek, uteha i nada. Pre svega vera da je on sad sa Bogom živim, istinitim. Da je u boljem svetu od onog koji je ostavio. Uteha je i u tome što se on ostvario u ovozemaljskom životu. Voleo sam njegove uloge, pratio sam ga. Osluškivao pažljivo šta o njemu govore kolege, stručnjaci. I niko nije imao ružnu reč da kaže. rekao je Milovan tada za „Novosti.“

Nebojša Glogovac

– Blagonaklonost i raspoloženje prema njegovoj dobroti, ako mogu tako da kažem, traju i danas, godinu i više od njegovog upokojenja. Ja to vidim i osećam, jer, nema dana da neko na njegovom grobu, i pre nego što ja tamo stignem da upalim sveću, upali kandilo, ostavi cvet. To nije trenutak. To traje i to je odnos prema njemu i njegovom ovozemaljskom životu – pričao je Milovan .

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs