„Ostavila nam je veliko nasleđe, ali nije ostvarila svoje snove“ Majka Angeline Aćimović, devojčice stradale u Ribnikaru, održala potresan govor na događaju upriličenom u sećanje na nju

od strane | mar 17, 2024 | Zabava | 0 Komentara

Katarina Manojlović

|

U sećanje na devojčicu Angelinu Aćimović i ostale žrtve masovnog ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, kao i na žrtve u Duboni i Malom Orašju, porodica Aćimović je osnovala fondaciju koja će nositi njeno ime.

Sećanje na Angelinu (Foto: Ringier/Milan Ilić/Privatna arhiva) • Milan Ilić, Privatna arhiva / Ringier

Večeras se u Sava Centru održava događaj „Sećanje na Angelinu“ na kojem su prikazane haljine 16 modnih dizajnera rađenih po skicama Angeline Aćimović, a dve haljine je poslao i Kristijan Dior.

Glumac Ivan Bosiljčić otvorio je događaj, a onda je hor zapevao crkvenu muziku.

Okupljenima se ispred porodice Aćimović obratila majka Natalija.

– Pre svega želela bih da se zahvalim Gospodu Bogu koji nam je poklonio ovo divno čedo. Zahvaljujem se našem divnom anđelu, bez njene pomoći mi ne bi ni stajali večeras na ovoj bini. Ona je bila pravi anđeo na ovoj zemlji, sada je anđeo na nebu. Zahvaljujem se na ovih 14 godina koje je ona uspela puno čemu da nas nauči i oplemeni našu dušu. Ostavila nam je veliko nasleđe, ali nije uspela da ostvari svoje snove. Na nama je taj veliki zadatak, da ostvarimo njene snove i da ona bude ponosna na nas kao što smo i mi na nju. Hvala svima koji su podelili svoju dušu i srce, da bi ovo veče bilo posebno za nju. Dugujemo zahvalnost i gospođi Dušici iz Pariza i modnoj kući Christian Dior na ovim divnim haljinama, napravljenim po Angelininim kreacijama. Ovo je naš zajednički događaj, sećanje na Angelinu nama svedoči da ima mnogo dobrih ljudi, hvala vam svima od srca – rekla je Angelinina majka kroz suze.

– Kada vidim tvoju sliku i tvoje prelepe plave oči, kao da vidim ono more u Francuskoj pokraj kojeg si želela da živiš i ostvaruješ svoje snove. Hvala ti što si uvek bila tu za mene, moja podrška, rame za plakanje, nastavnica engleskog i geografije. Uvek si uspevala da me oraspoložiš – rekla je u govoru Angelinina najbolja drugarica.

Sestra Angeline Aćimović je za „PulsOnline.rs“ objasnila svrhu fondacije, a onda istakla da za nju njene sestra predstavlja svetlost.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs