ON JE OTAC VUKA KOSTIĆA: Svi ga pamte po LEGENDARNOJ sceni iz SREĆNIH LJUDI! (FOTO)

od strane | jul 27, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Jelena Lukić

|

Poznati glumac, Vuk Kostić, iza sebe ima zavidnu karijeru ali malo njih zna da potiče iz glumačke porodice i da je ljubav prema sedmoj umetnosti nasledio od oca.

Mihajlo Kostić Pljaka • screenshot

Njegov otac, Mihajlo Kostić Pljaka je takođe glumac, a Vukov deda, Nestor Kostić Nega je bio jedan od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju i to pre Drugog svetskog rata.

Vuk Kostić

Pljaka je filmsku karijeru počeo 1957. godine u filmu „Subotom uveče“. Poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji „Đeneral Milan Nedić“.

Mnogi ga pamte kao Pavla iz „Povratka otpisanih“, šefa obezbeđenja u „Sivom domu“… ali malo ko priča o njegovoj ulozi veterinara u kafileriji gde su dolazili Vukašin Golubović i Neca u potrazi za izgubljenim Simom u „Srećnim ljudima“.

Čitavu bivšu Jugoslaviju rasplakala je vest o njegovoj smrti. On je 9. marta 2001. godine izgubio borbu sa opakom bolešću – leukemijom. Osim Vuka, iza njega je ostala supruga Gordana i sin Nestor.

– Brat i ja smo pored Pljake zavoleli sport i lov. Niko nije mogao da me smiri, pa me je otac odveo kod Mike Aleksića u školu glume kako bi se negde svrteo na jednom mestu i čuo nešto pametno.

Zainteresovalo me sve to, gluma, knjige… Dosta vremena sam provodio među očevim prijateljima glumcima, naročito sa Draganom Nikolićem, ali svi su mislili da ću postati neki sportista – rekao je Vuk jednom prilikom.

Mihajlo Kostić Pljaka

Koliko je bio značajan njegov dopironos umetnosti dokaz su dve ulice u Beogradu: Pljakina ulica (Zemun) i Ulica Mihajla Pljake Kostića (Zvezdara).

(Kurir.rs)

Bonus video:

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs