MISLILU SU DA JE ROM! Svirepo pretučen glumac usred Beograda, njegova smrt je već DVE DECENIJE MISTERIJA

od strane | jul 12, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Čitava Srbija i dalje pamti tragično stradalog čuvenog glumca Dragana Maksimovića, koji je skončao nakon što je brutalno prebijen.

Dragan Maksimović • youtube

Veliki srpski glumac Dragan Maksimović, kojeg su prijatelji i poštovaoci zvali Maksa, preminuo je 4. februara, pre 22 godine, nakon što je brutalno isprebijan 17. novembra 2000. godine. I ovo ubistvo dogodilo se u strogom centru našeg glavnog grada, a oni koji su na smrt isprebijali Maksimovića, i dalje su na slobodi.

Dragan Maksimović

Maksimovića su na Zelenom vencu u Beogradu napali tzv. navijači Rada nakon što je njhov tim izgubio od Obilića. Misleći da je Maksimović Rom, nasrnuli su na njega bez povoda i zadali mu povrede koje će se kasnije ispostaviti kao fatalnim.

Cenjeni glumac preminuo je u bolnici, od posledica prebijanja, a ne samo da je prerano i potpuno nepravedno lišen života, već je njegov lik i delo ponižen na najgori mogući način.

Na inicijativu reditelja Gorana Markovića, na mestu gde je prebijen Maksimović, održan je komemorativni skup 18. novembra 2006. godine, a počinioci su ostali na slobodi.

Maksa je u svojoj bogatoj karijeri ostvario preko 60 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Debitovao je 1971. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu, u predstavi krajnje simboličnog naslova „Majka hrabrost i njena deca“.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs