„Mi smo deca neba…“ Otac tragično nastradale devojčice iz Ribnikara recitovao pesmu posvećenu ćerki i dirnuo sve…

od strane | mar 17, 2024 | Zabava | 0 Komentara

Katarina Manojlović

|

U sećanje na devojčicu Angelinu Aćimović i ostale žrtve masovnog ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, kao i na žrtve u Duboni i Malom Orašju, porodica Aćimović je osnovala fondaciju koja će nositi njeno njihove ćerke.

Otac Angeline Aćimović (Foto: Ringier/Milan Ilić) • Milan Ilić / Ringier

Večeras se u Sava Centru održao događaj „Sećanje na Angelinu“ na kojem su prikazane haljine 16 modnih dizajnera rađenih po skicama Angeline Aćimović, a dve haljine je poslao i Kristijan Dior.

Otac pokojne Angeline u znak sećanja na ćerku recitovao je pesmu posvećenu njoj, a onda je hor otpevao numeru „Deca neba“.

– Mi smo deca neba, Oca nebeskog

Sve što smo, i što imamo

sve nam je dao Bog

Utehu i snagu, radost, istinu

ljubav, veru, nadu, da On je uvek tu

Gladni smo samo neba

hleba nebeskog

zemlja nema, sve što nam treba

siti smo prolaznog.

Na događaju je pušten i emotivni snimak na kojem sada pokojna Angelina priča o svom životu.

Okupljenima se ispred porodice obratila i majka Natalija.

– Pre svega želela bih da se zahvalim Gospodu Bogu koji nam je poklonio ovo divno čedo. Zahvaljujem se našem divnom anđelu, bez njene pomoći mi ne bi ni stajali večeras na ovoj bini. Ona je bila pravi anđeo na ovoj zemlji, sada je anđeo na nebu. Zahvaljujem se na ovih 14 godina koje je ona uspela puno čemu da nas nauči i oplemeni našu dušu. Ostavila nam je veliko nasleđe, ali nije uspela da ostvari svoje snove. Na nama je taj veliki zadatak, da ostvarimo njene snove i da ona bude ponosna na nas kao što smo i mi na nju. Hvala svima koji su podelili svoju dušu i srce, da bi ovo veče bilo posebno za nju. Dugujemo zahvalnost i gospođi Dušici iz Pariza i modnoj kući Christian Dior na ovim divnim haljinama, napravljenim po Angelininim kreacijama. Ovo je naš zajednički događaj, sećanje na Angelinu nama svedoči da ima mnogo dobrih ljudi, hvala vam svima od srca – rekla je Angelinina majka kroz suze.

Sestra Angeline Aćimović je za „PulsOnline.rs“ objasnila svrhu fondacije, a onda istakla da za nju njene sestra predstavlja svetlost.

U sali na kraju programa okupljeni su podigli visoko znak srca u vazduh za Angelinu.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs