Mali raj Gorice Popović na SREBRNOM JEZERU, u vikendici čuva POSEBNU sobu za PEVAČICU sa kojom se druži godinama

od strane | jul 10, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Čuvena srpska glumica svoju oazu mira pronašla je daleko od gradske gužve, na Srebrnom jezeru, gde provodi najviše vremena.

Gorica Popović • Ringier

Slavna Gorica Popović je Kragujevčanka, a na Srebrnom jezeru se već 30 godina oseća se kao starosedelac:

– Moj otac je mnogo voleo prirodu i kupio je ovde plac kad ništa nije postojalo. Kuća je dupla, polovina je od familije, ali smo oduvek bili kao jedno. To je moja oaza i ovde ja zbrišem često – rekla je Gorica za Puls pre nekoliko godina.

Gorica Popović

Glumici su ovde uvek pune ruke posla.

– Radim svašta! Podsećam sada na moju mamu koja je uvek vukla neke kese, torbe, konce, trake, šivaću mašinu. Grdili smo je zbog toga, a sad sam je potpuno preslikala. Šijem i sebi, a pripremam i novu izložbu pačvork pokrivača. Na prethodnoj sam imala 19 prekrivača, sad hoću da napravim 15. To su skupi prekrivači koji zahtevaju mnogo vremena. I čitam puno – ispričala nam je sa osmehom.

Kuća je prepuna slika, lampi, ukrasnih ramova, bojenih ormana, heklanih pokrivača. Najviše ima Goričinih rukom oslikanih ramova za ogledala i cvetnim dezenima oslikanih starih ormana.

Gorica Popović

– Ovo mesto mi je ispunjeno uspomenama, jer nažalost, svi moji su pokojni. Otac je bio slikar u kragujevačkom pozorištu, i stric je bio slikar, svi su fantastično pevali, a mene je sve zanimalo. Tako da sam pravila muziku, pisala komade, možda zvuči pretenciozno, ali baš me briga, mene sve to zabavlja i relaksira. U ovoj kući se mnogo slavilo, okupljalo, moj brat je bio veliki kulinar – izjavila je Gorica.

Bilja Krstić FOTO: K. KAMENOV / RAS SRBIJA

U oazi na Srebrnom jezeru svoju sobu ima i Bilja Krstić, Goričina kuma. Pored Biljinog kreveta stoje njene papuče, a čeka je i trenerka.

– Grdim je, radi kao crnac, ali sad će doći za moj rođendan. Praviću u bašti veliki zemljani lonac kupusa. Dolaze mi prijatelji iz detinjstva, a često mi dolaze i kolege – Dara Džokić, Tanja Bošković, Duda Mijatović..

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs