KUĆA, STANOVI, HILJADE EVRA NA RAČUNU: Izbio haos na sudu zbog Tozovčeve imovine između vanbračnih sinova i udovice: „Niste mu dolazili, A SAD TRAŽITE“!

od strane | apr 4, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Uskoro će biti dve godine od smrti pevača Predraga Živkovića Tozovca, a sada je nastao haos zbog podele imovine.

Predrag Živković Tozovac sa suprugom • Milan Ilić / Ringier

Naime, razlog je taj što naslednici nisu mogli da se dogovore kome će šta pripasti od imovine nakon pevačeve smrti.

Ovaj čitav postupak oko imovine pokrenuli su vanbaračni sinovi pokojnog pevača, od kojih jedan živi u Srbiji i zove se Svetozar, a jedan u Ameirici, čiji identitet nije poznat.

Njih dvojica su prvo pokušali da se dogovore sa pevačevom udovicom Emilijom Mimom Živković, ali ona im je preko advokata poručila da ne želi sa njim da se dogovara i da je za života Tozovac s njom napravio ugovor o izdržavanju, po kojem sva imovina pripada njoj nakon njegove smrti.

To je bio prelomni trenutak kada su sinovi pred sudom pokrenuli ostavinsku raspravu.

Sudski organi došli u dom pokojnog pevača i popisali vrednosti, jer je pre toga sudija tražio da se utvrdi šta je sve Tozovac posedovao. Organi su utvrdili da nije bilo vrednih stvari za koje bi moglo da se dokaže da su pripadale Tozovcu. Emilija je sve vreme tvrdila da su sve njene stvari, između ostalog i skupa umetnička dela koja su pronašli u domu.

Tozovac sa suprugom

TOZOVČEVA IMOVINA: Kuća na Voždovcu, dva stana i nekoliko stotina hiljada evra na računu

Predrag Živković Tozovac je posedovao kuću na Voždovcu u kojoj je do smrti živeo sa Emilijom, kao i još dva stana. Na bankovnim računima pronađeni su iznosi od više stotina hiljada evra koja je za života pevač stekao. Odlučeno je da se sve stavi u sef do okončanja postupka.

Kako navodi izvor, najviše problema na sudu je pravila upravo Emilija.

– Vikala je u sudnici: „Kako vas nije sramota?! Niste ga gledali i niste mu dolazili dok je bio živ, sad tražite nešto!“ – prepričao je izvor.

Predrag Živković Tozovac sa suprugom

Emilija je pred sudom kasnije iznela i nove detalje. Naime, ona je otkrila da se pevačev sin iz Amerike godinama nije javljao, a da je drugi sin iz Srbije imao loše odnose sa ocem, tako što ga je ponižavao i omalovažavao. Navodno je sve to na sudu ispričala potresnim glasom Emilija.

Međutim, na kraju je Tozovčeva udovica ipak popustila. Kada je primetila da neće sve biti onako kako je zamislila, Emilija je predložila da se podeli jedan stan sa sinovima. To je značilo da jedna polovina da pripadne njoj, a druga Tozovčevim sinovima iz Srbije i Amerike.

Predrag Živković Tozovac

Na kraju je pravda zadovoljena tako što je Emilija u nasledstvo dobila kuću na Voždovcu, a jedan stan od dva stana je pripao sinu iz Srbije.

Navodno je i drugom sinu iz Amerike pripalo nasledstvo i to drugi stan, koji je on navodno prodao, ali još uvek nije sigurno da li se to tako odigralo, kao što navodi izvor.

Novac sa bankovnog računa podeljen je na jednake delove, te su evri pripali svima.

Sinovi su tražili i umetnička dela, ali Emilija to nije želela da podeli sa Tozovčevim sinovima, tvrdeći uporno da to pripada njoj.

(Kurir)

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs