Koja su to mesta u okruženju koja pokreću adrenalin

od strane | jul 22, 2023 | Zabava | 0 Komentara

https://www.freepik.com/free-photo/man-goes-down-rope-entertainment-park_1274841.htm

Ukoliko ste zavisnik od adrenalina, ne treba daleko da putujete kako biste uživali u avaturama. U regionu se nalazi veliki broj aktivnosti koje mogu da zadovolje vaš avanturistički duh i pomognu vam da pronađete nove aktivnostikako biste ubrzali puls i stvorili nove uspomene. Bez obzira da li volite aktivne odmore ili uživate u kratkim aktivnostima nabijenim uzbuđenjem, ponuda za ovu vrstu zabave je i više nego bogata.

Paraglajding na Kopaoniku

Ne postoji osećaj kao letenje, ili barem iluzija da zaista letite, a paraglajding je nešto najpribližnije tome. Većina posećenih planina u regionu nudi paraglajding kao jednu od avantura koje morate da isprobate, ali se Kopaonik izdvaja kao jedna od najpoznatijih. Što zbog nestvarne prirode što zbog visine koja je i više nego odlična za letenje, ova planina nudi sve što vam je potrebno za paraglajding. Klasifikovan kao jedan od najekstremnijih sportova, ova aktivnost nosi veliki rizik ali i užitak svima koji se odvaže da se u njemu oprobaju.

Jedrenje u Baru

Otvoreno more i vetar koji vas pokreće su glavni činioci koji su zaslužni da se i jedrenje nađe na ovoj listi. Mogućnost da budete slobodni na jedan sasvim nov način stvara pravo uzbuđenje. Bar, kao najveća luka u Crnoj Gori, pravo je stecište ljubitelja jedrenja koji se svake godine okupljaju na već dobro poznatoj lokaciji kako bi se prepustili samo vetru i svojim veštinama plovidbe. Nesvakidašnji prizori crnogorske obale sa vode i morski vazduh koji opušta, leči i osvežava dodatno čine ovu avanturu uzbudljivom i pravim načinom da provedete svoj odmor.

Rafting na Tari

Postoje neke destinacije koje su popularne tokom većeg dela godine, a rafting na Tari je upravo jedna od takvih. Već početkom proleća kreću prve pripreme za ovu avanturu i traju sve do jeseni, u zavisnosti od vremenskih uslova. Kada su u pitanju trenutne ponude za rafting Tarom, možete da se odlučite samo za rafting ili da ovu aktivnost uparite sa još nekom. Neke od najpopularnijih dodatnih aktivnosti su planinarenje, vožnja kvadova ili safari tura – i sve su prepune adrenalinskih iskustava i prelepih pejzaža. Za prave adrenalinske avanturiste, rafting tura donosi pravo uzbuđenje jer se krećete stazom koja je prepuna brzaka, vodopada i delova gde će vas reka naprosto povući što će biti deo jednog nezaboravnog iskustva.

https://www.freepik.com/free-photo/two-athletic-man-floats-red-boat-river_6440794.htm

Mostarski zip lajn

Sve popularnija destinacija u svetu ekstremnih aktivnosti je i Mostar koji se izdvaja jedinstvenim iskustvom zip lajna. Prednost ovog zip lajna jeste okruženje u kom se nalazi i mogućnost da prilikom spusta imate prelep pogled na sam grad i okolinu. Prednost ovog zip lajna jeste mogućnost aktivnosti za celu porodicu jer staza poseduje nekoliko sajli različite dužine od kojih su neke pogodne za najmlađe članove. Ukoliko imate sreće pa vas posluži i nešto jači vetar, možete da dostignete prilično veliku brzinu, što je od posebnog značaja za one koji uživaju u brzoj vožnji.

Via ferata na Mokroj Gori

Ako pored adrenalina volite i malo više fizičke aktivnosti, onda je Via ferata na Mokroj Gori pravi odabir za vas. Ovo iskustvo iziskuje malo više fizičke kondicije jer je neophodno da prilikom penjanja po stenama ipak imate dovoljno snage kako biste bili uspešni. Ova aktivnost je najbolji način da se upoznate sa alpinizmom i vidite da li je to nešto što će vam prijati. Takođe, ovo je i jedan od najboljih izazova koji možete da postavite sebi kako biste testirali sopstvenu motivisanost i istrajnost. Izuzetno je bitno da budete oprezni i da tokom celog uspona imate na umu krajnji rezultat kako biste uspeli da vidite pogled koji vas čeka na kraju.

Preostalo je samo još da isplanirate vašu sledeću avanturu i vidite šta vam najviše leži od ovih aktivnosti. Možda će baš neki od ovih predloga da postane vaša nova avantura kojoj ćete se stalno vraćati.