Ilda Šaulić NA METI KRITIKA zbog načina na koji VASPITAVA ĆERKU: „Sad je drugo vreme…“

od strane | maj 20, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Aleksandra Ivanović

|

Folkerka Ilda Šaulić pre nekoliko dana upisala je ćerku Emu u školu i kaže da je ponosna na mezimicu koja od septembra kreće u prvi razred.

Ilda Šaulić (Foto: Ringier/Milan Ilić) • Milan Ilić / Ringier

– Moja devojčica je sad predškolac i išli smo kod psihologa na razgovor. Pohvalili su je, da je sve kako treba i da je spremna za prvi razred. Negde su to zasluge nas iz kuće pa onda vrtića i vaspitača. Mislim da to treba da ide jednim lepim tokom. Škola mora da bude mesto gde će ići sa osmehom i radošću. Treba da budu rasterećeni, svaka ocena je za đaka – kaže Ilda za „PulsOnline.rs“.

Šaulićeva se dotakla i masakra koji se nedavno desio u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” kada je dečak ubio deset osoba.

Ilda Šaulić (Foto: Ringier/Rajko Ristić)

– To je jako strašno i bolno, sve što bih rekla je malo. Deca odrastaju i žive potpuno drugačije od onoga kako sam ja odrastala. Svoje dete vaspitavam po starim aršinima, ali malo mi zameraju u okruženju. Kažu mi: “Ilda, nije to to vreme. Živi se drugačije i deci su druge stvari dostupne” – priča pevačica i dodaje:

– Volela bih malo da je sačuvam od svega onoga što se nudi. Mi smo bili mnogo bezbrižniji kada smo bili mlađi i nismo se opterećivali stvarima koje su danas deci dostupne. To su stvari koje bih volela da se iskorene iz našeg društva i da ta deca žive bezbrižno i rastu drugačije.

Ilda Šaulić (Foto: Ringier/Goran Srdanov)

Kako sama Ilda kaže, trudi se da razgovore odraslih obavlja daleko od naslednice, ali se ne kontroliše uvek u njenom prisustvu.

– Nema suzdržavanja, jer ne mogu da se kontrolišem, pogotovo u kući u kojoj živim. Svašta nešto se desi od trenutka i situacije. Zna se da dete ne sme da sluša stvari koje nisu za nju, mislim da to negde uspevam. Suprug i ja vodimo računa kada imamo neke razgovore da budu negde malo odvojeni od nje. Ona voli sve da čuje i da zna, sve je interesuje. Ja nisam bila takva, bila sam jedna bubica, gde me ostaviš tu me nađeš – kaže pevačica koja ima decu i sa bratovljeve i sestrine strane.

Ilda Šaulić (Foto: Ringier/Rajko Ristić)

– Ponosna sam tetka jer je moj Luka dao gol. Popustljiva sam tu, ali i kao mama mislim da sam generalno popustljiva. Trudiš se da neke stvari kontrolišeš malo drugačije, ali naravno tetke su posebne u životima dece i to je mnogo lepo.

Šaulićeva je otkrila je da sprema nove pesme i koncert za publiku.

Ilda Šaulić (Foto: Ringier/Milan Ilić)

– Bilo bi lepo da organizujem koncert, to su neki planovi poslednjih dve, tri godine. Moje želje su da se napravi koncert kao što je bio 2018. godine. Volela bih da se to desi. Jedna pesma je završena i u pripremi smo druge. Nije mi bilo do novih stvari i rada, zbog svih dešavanja kod nas i oko nas u proteklom periodu. Zastaneš malo i kažeš: “I to će biti”, ne žurim nikud – zaključuje pevačica za „PulsOnline.rs“.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs