Finale šoua MasterChef i dalje izaziva kontroverze: Oglasili se i članovi žirija! Da li je Tijana zaslužila pobedu? Da li je Ana Marija oštećena?

od strane | mar 25, 2024 | Zabava | 0 Komentara

Nina Denda

|

Finale šoua „MasterChef“ pokrenulo je buru komentara, a na meti kritika se našao član žirija Branko Kisić.

Masterchef (Foto: Screenshot TV Prva) • Tv Pink / screenshot

Nakon što je dao ocenu sedam za desert takmičarke Anamarije Babičković, pobedu je odnela Tanja Simić, a Branko je počeo da dobije brojne negativne komentare i poruke.

Kolege, prijatelji i poštovaoci njegovog rada pružili su Kisiću podršku putem društvenih mreža.

Branko Kisić (Foto: Instagram)

„U klubu književnika neke fine i divne kolege daju sve od sebe da gosti budu zadovoljni i srećni. Oni nisu krivi što neka tamo nije pobedila na nekom rijalitiju. Sram sve treba da vas bude koji ste pisali loše recenzije. Treba napraviti listu koji su to radili i zabraniti ulazak u restorane“, napisao je jedan Kisićev prijatelj, što je on podelio na svom profilu.

Između ostalih, oglasile su se i Brankove kolege, Filip Ćirić i Nenad Atanacković.

Masterchef (Foto: Screenshot TV Prva)

„Dragi gledaoci, odlučili smo da se kao sudijski trojac oglasimo povodom burnih reakcija ba rezultate finale Master Chef-a. Želimo a istaknemo da mi kao sudije nismo imali pristup izjavama učesnika iza scene niti načinu na koji su te izjave prezentovane u javnosti. Naša ocenjivanja su se bazirala isključivo na kvalitetu i inovativnosti pripremljenih jela, bez pristrasnosti prema bilo kojem takmičaru i tako je bilo i u finalnom ocenjivanju“, naveli su oni i dodali:

„Jedan od članova žirija, Branko Kisić, je prepoznao određene elemente u desertu Anamarije Babičković koji je vežbao sa takmičarima u okviru Masterclass-a, što je uticalo na aspekt njegove ocene koja se odnosi na originalnost predstavljenih jela. Na kraju ponosni smo što je emisija izradila dve jake finalistkinje, Anamariju Babičković i Tanju Simić i želimo im puno daljih uspeha u gastronomskoj profesiji. U pobedi odlučuju nijanse, fokus i inovativnost tog specifičnog trenutka. Sa potpunim kulinarskim integritetom stojimo iza rezultata takmičenja. Branko Kisić, Filip Ćirić i Nenad Atancković“, stajalo je u ovom saopštenju.

Masterchef (Foto: Instagram)

„Kad bi šef pravio kompromis ne bi bio šef“, napisao je jedan Kisićev kolega.

„Hejteri će uvek naći razlog da ospore uspeh. Ali uspeh se ne stiče tako što gledaš sa strane, nego staneš na crtu i zavrneš rukave“, pisali su Brankovi prijatelji.

Masterchef (Foto: Instagram)

Nakon što je osvojila prvo mesto, takmičarka Tanja Simić otkrila je u kakvim je odnosima ostala sa rivalkom Anamarijom.

– Anamarija mi je jedna od najbližih prijateljica koje sam tamo stekla i želim da joj čestitam, nije bilo prilike do sada, mi jesmo čestitale jedna drugoj još za vreme boravka u „Masterchef“ kuhinji, ali evo sada kada su se slegli malo utisci njoj i meni. Zaista je bila fantastičan takmičar, sjajna osoba i njena porodica i suprug i želim da ih pozdravim i da im poželim puno sreće u budućnosti i da uspe i ona u svemu što je zamislila – rekla je Simićeva u emisiji na „Prvoj“.

Masterchef (Foto: Instagram)

Podsetimo, u finalu su se našle Tanja Simić i Anamarija, a mnogi smatraju da je nepravedno to što je Tanja odnela pobedu. Ono što su svi komentarisali jeste potez člana žirija, Branka Kisića, koji je hvalio Anamarijin desert kada ga je probao SA „Divno“, ali joj je dodelio svega 7 poena . Upravo zbog ove njegove odluke, Tanja je odnela pobedu u Master Chef-u, a nakon brojnih reakcija Branko je odlučio da se oglasi i na svom Instagram nalogu.

– Povodom mnogobrojnih komentara, pisama i poruka koje dobijam nakon prikazivanja finala Master Chef Srbija, želim da poručim svima sledeće: Od prvih kuvanja u Master Chefu, ja sam se kao sudija rukovodio samo jednim principom- ko koliko dobro kuva. Lični karakteri, izgled, pol, godište, poreklo, sve to me nije zanimalo. Tako je bilo i u finalu. Ja očekujem od master chefa hrabrost, posvećenost i autentičnost. Na moje veliko razočarenje, Anamarijin desert nije bio ni hrabar ni autentičan. Desert je napravljen od sastojaka koe sam pokazivao na jednom od Masterclassova, a bez ikakve promene glavnog sastojka, tehnike pripreme i na kraju dana ukusa. Zato sam ga ocenio ocenom 7 – napisao je on na svom Instagram nalogu.

Masterchef (Foto: Instagram)

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs