Dragana Mirković živi sa urođenom ANOMALIJOM! Lekari joj strogo ograničili svakodnevne aktivnosti

od strane | mar 27, 2024 | Zabava | 0 Komentara

Poznata pevačica, Dragana Mirković, rođena je s razvojnom displazijom kuka što je često stanje koje podrazumeva abnormalnosti u razvoju i rastu kostiju, zglobova i tetiva u području kukova.

Dragana Mirković (Foto: Screenshot YouTube/Extra FM) • Youtube, ExtraFM / screenshot

Dragana Mirković (Foto: Screenshot YouTube/ExtraFM)

Malo ko je znao da se pevačica svakodnevno bori sa ovim zdravstvenim problemom, te je imala čak dve hirurške intervencije, a tadašnje prognoze lekara bile su da će do kraja života imati ograničenja u pogledu svakodnevnih aktivnosti.

Dragana je prvoj operaciji bila podvrgnuta još u detinjstvu, a narednu intervenciju imala je 2016. godine. Tada je bila bolnički zbrinuta zbog pogoršanja što ju je remetilo da nesmetano održava nastupe i normalno funkcioniše.

– Problem s iščašenim kukom javio se godinu dana po rođenju, tada sam imala jednu operaciju, ali sam sada morala da odem na drugu i da rešim problem, tačnije, da operišem kuk – ispričala je tada Dragana za „Star“.

Nakon operacije se oporavljala u svom domu u Beču, hodala je uz pomoć štaka i svakodnevno vežbala sa fizioterapeutom. Lekari su joj zabranili sedenje na niskoj stolici, sedenje u položaju sa prekrštenim nogama, nošenje tereta, stajanje na operisanoj nozi i naglo prebacivanje težine na nju, ležanje na leđima.

Dragana Mirković i Toni Bijelić (Foto: Instagram)

Podsetimo, Dragana Mirković našla se u žarištu medijske pažnje kada je potvrdila da se razvodi od dugogodišnjeg partnera Tonija Bijelića. DETALJNIJE PROČITAJTE U ODVOJENOM LINKU.

Bonus video:

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs