Čkaljina unuka je glumica i zavoleli smo je u seriji „Porodično blago“ Za nju mnogi kažu da je dedina kopija, a bila je u vezi sa popularnim glumcem

od strane | apr 3, 2024 | Zabava | 0 Komentara

Legenda domaćeg glumišta Miodrag Petrović Čkalja pre 100 godina rođen je na dan humora. I možda je to i bila sudbina ovog vanserijskog jugoslovenskog glumca.

Miodrag Petrović Čkalja • youtube

Miodrag Petrović Čkalja rođen je 1. aprila 1924. godine u Kruševcu. Iako je odigrao veliki broj uloga u komediji, njegova sudbina je bila drugačija.

Miodrag Petrović Čkalja

– Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živeo sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša deca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde – rekao je glumac 2002. godine.

Tom prilikom je izgovorio i rečenicu koja i dalje odzvanja u glava mnogih.

miroslav-petrovic-ckalja

– Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske- neutešan je bio popularni Čkalja.

Ovaj vanserijski glumac, osim velikog broja zapaženih uloga, ostavio je iza sebe sina Čedomira i unuku Jovanu, koja je glumica, koju smo zavoleli kao sudsku službenicu u seriji „Porodično blago“. Mnogi kažu da fizički lični na dedu.

Jovana privatan život nije želela mnogo da eksponira u javnosti, ali je poznato da je dugo godina bila u vezi sa kolegom Igorom Pervićem, koji se nekoliko meseci pre njihove veze razveo od Jelene Tinske.

Bei Facebook anmelden

Igor Pervić, dete poznatog umetničkog para, balerine Lidije Pilipenko i pozorišnog i književnog kritičara Muharema Pervića, dugo se lečio od zavisnosti od heroina. Igor je umro 2019. godine posle duge bolesti.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs