“Cela mamina strana je gluvonema“ Potresno priznanje Zorje Pajić čiju muziku i glas deo PORODICE nikad nije čuo

od strane | mar 5, 2024 | Zabava | 0 Komentara

Pevačica Zorja Pajić predstavila se na ovogodišnjem festivalu pesmom „Lik u ogledalu“, kojom je zauzela visoko treće mesto i oduševila publiku.

Zorja Pajić • youtube

Ona je objavila na Instagramu i snimak interpretacije na znakovnom jeziku, a na pitanje Ognjena Amidžića kome je pesma posvećena, imala je spreman odgovor.

Zorja Pajić

– Izvedbu na znakovnom jeziku sam posvetila baki i deki, jer oni ne mogu da čuju pesmu. A pesma je lična priča, računala sam da će da se povežu ljudi koji se bore sa identitetom ili pronalaze sebe u bilo čemu – rekla je Zorja, a potom priznala:

– Cela mamina strana je gluvonema. Ceo život se bavim muzikom, a oni to nikada nisu mogli da dožive do kraja, samo kada me vide. Kada sam svirala violinu, baka i deka stave ruku, da osete vibraciju – ništa to specijalno njima ne znači, ali im je drago što se bavim nečim čim volim.

Zorja Pajić

Objasnila je da je u razgovoru sa majkom shvatila da njeni baka i deka ne mogu u potpunosti da dožive na pravi način to što ona radi, ali da je najvažnije da osećaju njenu emociju.

– Razgovarala sam sa mamom o tome, šta kažu oni kada mama priča sa bakom i dekom o tome što ja radim. Kažu da njima znači kad ja pokažem to U, početak, kada zamrdam, pokažem telom svoju nameru, emociju u svom izrazu i u tom načinu pokreta ruku oseti se to. Sam tekst ne može da se prevede u potpunosti takav kakav je, ali negde ipak razumeju, emociju svako razume – objasnila je Zorja.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs