„Bila sam u stanju potpunog šoka!“ Mira Škorić 15 godina vodila SUROVU BITKU, ovaj dan neće nikada zaboraviti

od strane | maj 27, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Jelena Lukić

|

Pevačica Mira Škorić uspela je da pobedi surovu bolest pre tri godine, nakon što je 15 godina vodila bitku sa rakom štitne žlezde, retkim i podmuklim karcinomom koji se otkriva tek u poodmakloj fazi.

Mira Škorić • RAS / Ringier

Posle četiri operacije i velike borbe, konačno je pobedila pre par godina.

Mira Škorić

Uvek sam bila nemarna prema svom zdravlju, šta ću, takva sam… I sad se naježim kada se setim tog perioda pre nego što sam saznala da sam bolesna. U jednom trenutku počela sam da osećam neobičan umor. Šta god da radim, počnem da osećam malaksalost. Onda su krenule blage, podmukle temperature, 37 sa 2, a ne znaš od čega su. Istovremeno, neobjašnjivo sam gubila kilograme. Nisam osoba koja kuka i plaši se bolesti, nastavila sam normalno da živim, pevala sam, snimala, držala koncerte. Ignorisala sam simptome sve dok mi na vratu iznad ključne kosti nije iskočila limfna žlezda. E onda sam shvatila da je ozbljno. Doktor Radan Džodić mi je saopštio surovu istinu, koju nisam htela da prihvatim. Istinu da imam rak štitne žlezde, i to sa metastazama. Bila sam u stanju potpunog šoka i neverice – prisetila se ona za Informer.

Mira Škorić

– Međutim, i dalje se borim, primam terapije, čuvam imunitet, uzimam vitaminske koktele. I dalje pevam normalno, po dva sata, kao da nisam bila bolesna. I ne volim kada me sažaljevaju, kada pročitam da sam se povukla sa scene, da više nisam u stanju da pevam. O svojoj bolesti nikada javno ne bih progovorila ni reč, da nije drugih obolelih, kojima bih možda mogla da pomognem. – rekla je pevačica krajem prošle godine.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs