Zvezda i Partizan iz KLS u Evropu! Nazire se odlazak iz ABA (VIDEO)

od strane | sep 16, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Košarkaška liga Srbije ima ozbiljne planove za budućnost, a najbitniji je da žele da dođu do toga da naši klubovi preko domačeg takmičenja, a ne regionalne ABA lige, obezbeđuju plasman u evropska takmičenja, između ostalih i u Evroligu.

Ekipa Informera nalazi se na Staroj Planini gde je razgovarala sa direktorom Košarkaške lige Srbije Aleksandrom Grujinom.

On je predstavnicima medija rekao da je cilj da od sezone 2025/26 Crvena zvezda, Partizan i ostali klubovi od početka do kaja igraju domaće takmičenje i preko njega obezbede vize za Evropu.

– Na Skupštini smo dogovorili da za dve godine svi klubovi igraju od početka do kraja Košarkašku ligu Srbije i da preko nje ostvaruju plasman u evropska takmičenja. Imamo dovoljno vremena da napravimo dobar sistem. To bi značilo formiranje jake srpske lige u kojoj bi igrali naši najbolji timovi, jer više ne bi imali potrebu učešća u regionalnom takmičenju – rekao je Grujin.

On se potom osvrnuo i na to da su gotovo svi igrači koji su učestvovali na Svetskom prvenstvu i osvojili srebrnu medalju potekli iz KLS.

– Svi ti igrači počeli su u KLS. Reprezentacija do 18 godina koja je nedavno postala evropski šampion u Nišu imala je veliki broj igračla iz KLS – zaključio je Grujin.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs