„Zovite doktora“! Cela grčka plače za nastradalim sinom poznatog pevača: Svi na plaži su plakali kada su dečaka (11) izvukli iz mora

od strane | avg 11, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Zajednica Forna Ikarija, šokirana je smrću 11-godišnjeg Hristosa, sina poznatog grčkog glumca Odiseja Stamulisa.

 Niko ne može da veruje da je dete koje je otišlo na bezbrižan odmor na rodno ostrvo svoje majke umrlo od utapanja.

Kako je došlo do tragedije

Dečak je otišao na kupanje na plažu Plaka ton Furni, u Grčkoj, prema dosadašnjim informacijama, ponevši sa sobom masku. Ali kasnio je sa povratkom i njegova majka se zabrinula. U 18.00 popodne i nakon potrage za sinom sa rođacima, otišla je kod nadležnih i zabrinuto obavestila da se nije čula sa detetom od 14.00 časova. Obalska straža je odmah obavestila čamce u prolazu i u saradnji sa policijom počela je potraga.

Obaveštenje koje je izdala obalska straža govori o 11-godišnjem dečaku koji je nosio plavi kupaći kostim sa narandžastom prugom. Kako je vreme prolazilo, rezultata nije bilo i svi su se plašili najgoreg.

Njegova majka je šetala sa fotografijom svog deteta i pitala bilo koga ispred sebe da li su videli dečaka. U 20.30 prolaznik je uočio telo malog dečaka u moru, pored bove u novoj luci ostrva.

Kada su dečaka izvukli iz mora, ljudi su počeli da plaču i da viču „Doktor, zovite doktora!“.

Lekar je izašao na lice mesta i dao mu veštačko disanje koje nije bilo uspešno. Dete je vozilom hitne pomoći prevezeno u seosku ambulantu u Furniju, gde je konstatovana smrt.

Obdukcija će rasvetliti tačan uzrok smrti maloletnika, piše grčka „Prototema“.

Išao da se nađe sa rođakom na kupanju

Prema saznanjima, maloletno dete se dogovorilo da ode na kupanje sa rođakom.

Telo nesrećnog 11-godišnjaka jutros će biti prevezeno na Samos na obdukciju.

U Ministarstvu pomorstva još nemaju jasnu sliku o tragičnom incidentu i čekaju zvaničan izveštaj sa ostrva.

– Popodne u 18.30, majka deteta me je obavestila da je nema Hristosa od 14.00 časova. Odmah smo uspostavili saradnju sa policijom, lučkom kapetanijom i počeli da ga tražimo, ali nismo mogli da ga nađemo. Shvatili smo da se nešto loše desilo i nažalost, našli smo dete udavljeno. Njegova majka je sa ostrva, došli su na odmor. Velika šteta je učinjena, šta god da kažemo je malo – rekao je za „Prototemu“ gradonačelnik ostrva Dimitris Karidis.

Dečak Hristos je sin popularnog glumca Odiseja Stamulisa. On je razveden od majke dečaka, a ona je njegova koleginica, Katija.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs