Zatekla sam ga u neobičnoj pozi! Zahvaljujući ozbiljnoj veštini, Breni je Nikola Simić promenio život

od strane | sep 28, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Lepa Brena se u mladosti okušala kao glumica, i to uz čuvenog Nikolu Simića.

Pevačica Lepa Brena danas je jedna od najuspešnijih domaćih pevačica, a o njenom privatnom životu dosta toga se zna, dok je neke zanimljive detalje i sama rado otkrila.

Brena je danas i preduzetnica, a u mladosti se bavila i glumom, što je dobro poznato. Osim filmova „Hajde da se volimo“, Lepa Brena je glumila i u filmu „Nema problema“ iz 1984. godine.

U ovom filmu igrala je glavnu ulogu, i to uz legendarnog Nikolu Simića i Vlastu Velisavljevića.

Brena je jednom prilikom otkrila i šta je za vreme ovog snimanja naučila od našeg proslavljenog glumca, što joj je kasnije u životu poslužilo kao fenomenalna veština.

Ja sam naučila kako da se odmorim za petnaest minuta. Treba mi apsolutni mir, tišina, žmurim, kao da meditiram. Sve oko mene je isključeno. Da nema elektromagnetnih zračenja, jer to sve utiče na nas. Izolujem se. Isključim mozak. Legnem i ne razmišljam. Misli svoje bacim. Prvi ko me je uveo u priču meditacije bio je pokojni Nikola Simić.

Foto: printscreen

 

I dok su svi na pauzama izlazili da puše i piju, Nikola Simić je sedeo u joga pozi i ćutao. On je u pauzama snimanja sedeo u turskom sedu sa otvorenim dlanovima na kolenima i zatvorenim očima. I kad sve to završi, on kreće posle toga smiren. Pitam ga: Nikola, šta ste radili? Kaže: Ja meditiram!

Brena tada nije znala šta je to meditacija, ali se jako zainteresovala.

I ja se pitam, šta je to meditacija? To je bila ’87 godina. Mislila sam da to pripada svetskoj klasi, da to nije za običnog čoveka. Pitala sam ga šta i kako, i on mi je to objasnio. Kada mi je Nikola objasnio da pomoću tih vežbi za kratko vreme mogu svoje telo i um da vratim u harmoniju, počela sam da ih radim. Od njega sam naučila kako mogu da se odmorim za svega 15 minuta – kazala je jednom priliokm Brena.

Foto: ATA Images

 

Reditelj pomenutog filma, Mića Milošević, jednom prilikom je otkrio da je pevačica neplanirano dobila ulogu u njegovom ostvarenju.

Brenin tadašnji menadžer Raka Đokić došao je na ideju da je ubacimo u film. Složio sam se i neplanirano sam u scenario dodao jednu malu pevačku numeru i Breninu scenu u kafani.

Međutim, kada je stala pred filmsku kameru, osetio sam da je vanserijska ličnost, tako da sam proširio njenu ulogu, od epizodne do glavne. Odlično se snašla – istakao je režiser jednom prilikom.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs