Zahvaljujući ovakvom režimu ishrane Nikol Kidman izgleda savršeno! Postoji dijeta koja dozvoljava nezdravu hranu i poslastice

od strane | okt 21, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Nikol Kidman praktikuje poseban režim ishrane poznat kao dijeta 80:20. Ova dijeta podrazumeva da 80% vremena jedete zdravu hranu, dok se preostalih 20% vremena možete opustiti i uživati u omiljenim poslasticama, grickalicama i testeninama.

U jednom intervjuu za Los Angeles Times, Nikol Kidman je otkrila:

– Nisam stroga kada je ishrana u pitanju. Jedem sve, ali sa umerenošću.

Ona dodaje: 

Trudim se da veći deo hrane koju unosim bude zdrav… ponekad se desi da to bude i manje od 80%. Ali smatram da je najvažnije pronaći ono što vam odgovara, i zaista se osećam punom energije.

Nutricionisti podržavaju ovu vrstu ishrane jer ne zahteva eliminaciju nijedne grupe namirnica, niti opsednutost brojanjem kalorija.

Foto: Profimedia

 

Takođe, stručnjaci savetuju da se obroci unapred planiraju kako bi se bolje kontrolisala hrana koja se unosi. Ovaj pristup omogućava veću svest o tome šta jedete i olakšava održavanje ravnoteže između zdrave ishrane i povremenih uživanja.

Nikol Kidman je primer kako se dugotrajno održava vitka figura uz zdravu ishranu i umerenost, a njen pristup dijeti 80:20 može biti inspiracija mnogima koji teže istom cilju.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs