Vraća se huliganizam na Ostrvo! Ministarstvo objavilo podatak za brigu

od strane | sep 28, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Navijaču u Engleskoj sve veći problem tamošnjoj policiji.

Jeste Engleska „kolevka fudbala“, ali jeste Engleska i „kolevka huliganizma“. Navijači sa Ostrva u prošlosti su bili najozloglašeniji, ali su se „umirili“ pošto je tamošnja vlast uvela stroge zakone nakon velike tragedije koja se dogodila na stadionu „Hejsel“ u Briselu. Tada je u obračnima navijača Liverpula i Juventusa stradalo čak 39 osoba…

Morali su Britanci da urade nešto po pitanju smirivanja haosa koji je pratio fudbalske utakmice, uvedeni su zakoni koji su uspeli da regulišu situaciju. Ipak, iz godine u godinu neredi se sve češće pojavljuju i na Ostrvu, pa je tako prošle sezone zabeležen rekordan broj hapšenja zbog fudbala. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije prenelo je da je tokom prošle sezone uhapšeno 2.264 osobe zbog huliganizma što je najviše još od 2014. godine. Procentualno, najčešći razlog su javni neredi (34%), nasiničko ponašanje (21%), dok je najređi razlog konzumiranje alkohola i posedovanje narkotika. 

Izvelo je Ministastvo i detaljan podatak u kom su naveli čiji su navijači najgori po tom pitanju. Kao što je bilo očekivano – dominira Vest Hem budući da je čak 89 pristalica Čekićara uhapšeno tokom prošle godine. Prate ih navijači Mančester junajteda – 86, kao i pristalice Lidsa 69. 

Kada govorimo o zakonima koji su uvedeni, odavno je uvedeno pravilo zabrane prilaska stadionu. Takvu sanckiju najviše puta na svojoj koži osetili su navijači Mančester junajteda, ali i Milvola, odnosno Lestera. 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs