Vlasnik PEPCO prodavnica bankrotirao! Oglasila se kompanija: Evo šta će se desiti sa radnjama u Srbiji!

od strane | jul 31, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Stanje „Steinhoff International Holdings“ neće uticati na poslovanje „Pepco N.V. Group“.

PEPCO kompanija se zvanično oglasila povodom spekulacija da su akcionari „Steinhoff International-a“, većinskog vlasnika popularne prodavnice Pepco, odlučili da likvidiraju kompaniju na vanrednoj skupštini održanoj u prošle srede. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

26. jula 2023.godine obavešteni smo o finansijskim poteškoćama ‘Steinhoff International Holdings’, kako bismo sprečili dalje spekulacije ovim putem vas obaveštavamo da stanje ‘Steinhoff International Holdings’ neće uticati na poslovanje ‘Pepco N.V. Group’ (PEPCO).

Foto: Shutterstock

 

PEPCO kompanija već nekoliko godina posluje kao samostalna, uspešna kompanija na berzi sa sopstvenim finansiranjem i jakim bilansom stanja odvojeno od ‘Steinhoff International Holdings’.

U julu 2023. godine, PEPCO kompanija je najavila dalji strateški napredak, nastavljajući snažan rast prihoda i profita – vođen strategijom širenja lanca prodavnica – prihodi za 9 meseci su porasli za 19,3% uz konstantan kurs, dostigavši 4,2 milijarde evra.

PEPCO kompanija, koja posluje u 20 zemalja u Evropi, postigla je svoj uspeh i nastaviće da ga postiže uz veliku podršku naših vernih kupaca, snažan novčani tok i pozitivan bilans stanja. Grupa je u junu 2023.godine uspešno završila refinansiranje duga, napravivši prvu emisiju obveznica u vrednosti od 375 miliona evra, što je naišlo na veliko interesovanje međunarodnih i poljskih investitora, a vrednost upisa bila je višestruko veća od ponude. Nakon uspešne emisije obveznica, PEPCO kompanija je dobila pozitivne ocene od tri vodeće rejting agencije – ‘Fitch’, ‘S&P’ i ‘Moody’s’, koje su konstatovale solidnost poslovanja i zdrav profil organskog rasta – kao rezultat programa razvoja lanca prodavnica, obima i atraktivnosti ponuda u vrednosnom segmentu. –

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs