(VIDEO) Visoki napon u studiju Informera! Advokatica i forenzičar ukrstili argumente oko Koste K

od strane | okt 10, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović saopštio je da je ovo tužilaštvo sudu podnelo optužnicu protiv roditelja Koste K. Kolika je njihova krivica u zločinu koji je počinio ubica iz Ribnikara, za šta se tačno terete, kako je majčin DNK dospeo na metak kojim su ubijena deca? O svemu ovome razgovaramo sa advokatom Zorom Dobričanin, forenzičarem Časlavom Ristićem i novinarkom hronike Jelenom Rafailović.

Advokatica Zora Dobričanin istakla je da za sve one koji su uključeni u postupak na strani oštećenih nije iznenađenje to što je podignuta optužnica.

Foto: Zoran Sinko

Zora Dobričanin

– Da li će to biti potvrđeno i podignuto na viši nivo i da li će se završiti osuđujućom presudom, to ne mogu unapred da govorim. Niko nije kriv dok se to ne dokaže. Vladimiru Kecmanoviću stavlja se na teret krivično delo za koje se dodeljuje 12 godina, za majku dečaka traži se dve godine, a za vlasnika streljane u kojoj su oni pucali traži se 3 godine zbog davanja lažnog iskaza. Tužilaštvo nam  se danas zahvalilo na saradnji i na doprinosu koji smo dali. Za nas ovo nije kraj istrage. Postavlja se pitanje da li je krivično delo bilo još teže, jer mi sumnjamo da li je možda u pitanju bio terorizam. Da li je dečaka neko upotrebio da bi sproveo teroristički napad – rekla je advokatica.

Forenzičar Časlav Ristić rekao je da je forenzičkih dokaza bilo mnogo.

– Ono što tužilaštvo ima danas jesu jaki dokazi za sud, a kakav će ishod biti na kraju, tek ćemo videti. Što se tiče dnk analize, većina je prikupljena na licu mesta. Radi se o čaurama koje su ispaljene na licu mesta. Ima dovoljno dobrih i jakih forenzičkih dokaza koje će zasigurno odvesti ove ljude na izdržavanje zaslužene kazne – objasnio je Ristić. 

Novinarka hronike „Informera“ Jelena Rafailović ispričala je da su mediji tek skoro saznali da je u učionici istorije u kojoj je Kosta pucao bio prisutan i student. 

Foto: Zoran Sinko

Jelena Rafailović

– To ranije nismo znali. Oružje nije bilo obezbeđeno na način na koji su tvrdili da je bilo. Preko devedeset metaka Kosta je odneo na lice mesta. Iz tog istog oružja iz kog je pucao, on je vežbao u toj streljani. Otac ga je navodno učio kako treba da puca, kako treba da zadrži dah. Dečak je pucao u siluete ljudi. Mi smo ranije pisali o tome da je on vrlo precizno pucao. Pored tih kazni koje tužilaštvo sad traži za roditelje, imamo i kaznu za vlasnika streljane i za instruktora – ispričala je novinarka Jelena Rafailović.

Oko čega su se sagovornici sporili, pogledajte u videu na početku teksta.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs