(VIDEO) Svet u šoku! Ukrajina kod Bahmuta spalila moćnu rusku zver! Pokušao da pobegne i pao sa litice, a onda je počeo pakao!

od strane | avg 14, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Snimak uništavanja ruskog tenka T-90M nakon što je sleteo sa litice širi se društvenim mrežama.

Izviđački dron pripadnika Oružanih snaga Ukrajine zabeležio je snimak na kome se vidi jedan od najmodernijih ruskih tenkova kako se povlači preko polja sve do jedne litice u koju na kraju i upada. Za sada je nejasno da li posada nije na vreme primetila liticu ili je posredi možda neki kvar na komandama.

Klishchiivka, Donetsk Oblast, a Ukrainian FPV loitering munition from the 80th Air Assault Brigade destroys a Russian T-90M that drove off the side of an embankment. pic.twitter.com/5k3Lz994Ga

— OSINTtechnical (@Osinttechnical) August 11, 2023

Na snimku se vidi i kako vojnici beže iz prevrnutog tenka koji je ukrajinska 80. vazdušno-jurišna brigada ubrzo uništila pomoću drona kamikaze.

Snimak je nadovno nastao kod Kleščejevke nadomak Bahmuta.

T-90 M je modernizovana varijanta T-90 sa brojnim poboljšanjima, novim sistemom rukovođenja vatrom, modernizovanim topom, sistemom dinamičke zaštite „Relikt“, kao i sa boljim motorom.

Ruska vojska planira da ovim tenkom obnovi svoj „vozni park“ sastavljen od T-90 i T-90 A do sredine 2020-tih godina, a da se modernizacija T-90 odvija u sklopu još ambicioznijeg projekta T-14 „Armata“.

T-90 M proizvodi kompanija „Uralvagonzavod“. Kako navode njegovi konstruktori, T- 90 M je najsavršeniji model u porodici tenkova T-90 i najprilagođeniji uslovima modernog ratovanja.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs