(VIDEO) Ovakvog sela još nema u Srbiji! Mali raj na obalama Skrapeža!

od strane | sep 2, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Broj stanovnika u opštini Kosjerić tokom letnje sezone obično se udvostruči. Sa oko 10 hiljada ljudi, koliko ih tamo živi, i primetnim interesovanjem turista za boravak u ovom kraju, iz godine u godinu ova varoš postaje tesna…

Izgradnju Srpskog sela, koje je zamišljeno kao spoj kulturno-edukativnih i turističkih sadržaja čelnici Kosjerića vide kao odlično rešenje i za privredni razvoj cele opštine.

– Postigli smo dogovor sa investitorom Srpskog sela da nastavi sa izgradnjom i da na drugoj strani obale reke Skrapež podigne hotel koji će poboljšati našu turističku ponudu. Naši kapiceteti posebno leti su nedovoljni, ovaj gradić je tada prepun – kaže Žarko Đokić, predsednik opštine.  

U prvoj fazi, projektom je predviđena izgradnja autentičnih srpskih kuća, iz svih krajeva cele Srbije, pa će gosti moći da biraju u kom ambijentu žele da borave, a hotel u etno stilu, smatraju, savršeno bi odgovarao prirodnom okruženju.

Zbog svoje nadmorske visine od 410 metara ovaj predeo je izuzetan i za sportski turizam, pa su uz pomoć Vlade Republike Srbije, već razrađeni planovi i u tom smeru.

Pogledajte u video prilogu šta će ponuditi opština Kosjerić:   

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs