(VIDEO) Moskva odlučila! Ukrajina će biti preorana! Pogledajte kakve monstrum bombe stižu u nezamislivim količinama!

od strane | mar 9, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Rusija je prema navodima nemačkog Bilda pokrenula masovnu proizvodnju svoje najteže klizne bombe FAB-1500-M54 od jedne i po tone.

Nemački tabloid navodi da otprilike 50 ukrajinskih vojnika svakodnevno gine na frontu, a većina upravo zbog upotrebe kliznih bombi od strane ruske vojske, među kojima je sve češće i FAB-1500-M54.

Poslednji put su Rusi bacili FAB-1500-M54 na višespratnicu u Krasnogorovki snimajući to iz dva ugla. Bomba je eksplodirala u stambenoj zoni ispustivši vatrenu loptu visoku 20 spratova.

Šef ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Nikolaj Oleščuk upozorio je još u novembru 2023. godine da postoje indikacije da Rusija priprema masovno korišćenje FAB-1500. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu posetio je u februaru fabriku u kojoj se proizvode moćne bombe. Ruska TV je tada izjavila da je njihova produkcija trajala od početka rata.

FAB-1500-M54 je poslednja modifikacija bombe KAB-1500 koja je razvijena u Sovjetskom Savezu i korišćena od osamdesetih godina.

Foto: shutterstock/Twitter

 

Ruska Federacija je prema navodima ukrajinskog portala Strana nedavno objavila i planove za proizvodnju nove klizne bombe Drel. Ruski i zapadni izvori tvrde da je Drel vrsta kasetne bombe.

Oružane snage Ukrajine ranije su saopštile da su Rusi u Donbasu pribegli taktici „spaljene zemlje“ koja se sastoji u uništavanju položaja i zgrada navođenim vazdušnim bombama.

sledeća vest

Srbija

Moćne Nišlijke

Gas, gas! Ivana, Stana, Jovana, Jelena…Mogu sve!

Niška opština Medijana tradicionalno povodom Osmog marta ugostila je Nišlijke koje se bave specifičnim zanimanjima. Tako su se u društvu našle Ivana, vozač autobusa, Stana, menadžer firme za obezbeđenje, Vaska i Milica, građevinari, policajka Jovana i dve Jelene, kapetan Vojske Srbije i otpravnica vozova…

Opširnije

Izvor: Informer.rs