(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Stravičan snimak napada Hamasa na vojnu bazu: Mrtvi svuda unaokolo, nisu se trgli ni zbog sirena za uzbunu!

od strane | okt 9, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Ovaj uznemirujući video zapis militanata Hamasa na izraelsku vojnu bazu objavljen je na društvenim mrežama. Napad su izvršili u subotu rano izjutra i čini se da nisu naišli na otpor dok su se približavali.

Al-Kasam brigada, vojno krilo Hamasa, objavila je snimak navodnog napada na vojnu bazu koja se nalazi južno od grada Gaze. Baza se nalazi na manje od kilometra od istočne granice Pojasa Gaze.

Militanti su bazu napali u subotu u zoru i deluje da nisu naišli na otpor dok su se približavali, prenosi Kurir.

Na snimku se vidi dosta tela vojnika na jednom mestu. Sudeći po tome što odeća nije naborana i nema tragova da su tela vučena može se izvući jednostavan zaključak. Izraelski vojnici su u zoru čuli sirene zbog raketnog napada i okupili su se iza ugla zgrade da se sakriju. Tamo su ih Palestinci, koji su u bazu ušli pešice istovremeno sa sirenom i raketnim alarmom, ubili iz blizine. Ako su u bazi bile postavljene sirene koje su počele da se oglašavaju zbog opasnosti od projektila onda se zvuci pucnjave na dežurnoj smeni jednostavno nisu čuli – navodi ruski vojni bloger Ribar.

Na uznemirujućem snimku vidi se napad na bazu i na kraju tela mrtvih vojnika. Takođe se vidi kako jedan od militanata izbliza ispaljuje rafal u mrtve vojnike i gazi ih po licu.

Svedoci smo prilično jednostavne, ali efikasne taktike. Militanti su koristili navike izraelskog vojnog osoblja izgrađene godinama raketnih alarma i granatiranja. Samo su prekinuli šablon – navodi Ribar.

Na snimku se vidi da su militanti mogli da zaplene dosta vojne tehnike – između ostalog tri tenka Merkava i dva teška guseničarska oklopna transportera Namer.

Žestoki sukob Hamasa i izraelske vojske traje već tri dana.

Više od hiljadu ljudi je nastradalo, a više od 4.000 ranjeno. Izraelski zvaničnici poručuju da će pobediti, a da će se odgovor Hamasu pamtiti decenijama.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Srbija

Srbija

Jedan od najstarijih Aleksinčana proslavio 101. rođendan! Ovo je njegova tajna! (FOTO)

Dobrivoje Živanović, jedan od najstarijih stanovnika aleksinačke opštine, napunio je minule nedelje 101. godinu. Živanović je rođen 1922. godine, ali u njegovim ličnim dokumentima se navode dva različita datuma – u ličnoj karti 6. oktobar, a u zdravstvenoj knjižici 5. oktobar. Deda Dobrivoje, kako ga svi zovu, kaže da bi trebalo da se ta greška ispravi i upiše jedan datum, a njemu je svejedno koji će biti. Važno je samo, dodaje, da je tačna godina rođenja, a to jeste 1922. godina.

Opširnije

Izvor: Informer.rs