(UŽIVO) Napad dronovima na Moskvu, dejstvuje PVO! Ukrajina tuče kasetnom municijom! Ruska avijacija razara položaje Kijeva!

od strane | jul 24, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Rat u Ukrajini, 516. dan.

Šok vesti iz Britanije! „Sledi strateški poraz Ukrajine i smena kijevskog režima!“

Napad dronovima na Odesu, uništen hangar sa žitom

U noćašnjem ruskom napadu dronovima na luku u Odesi povređena su četvorica lučkih radnika, uništen je hangar sa žitom i skladišta za drugu robu, saopšteno je iz komande južnog krila ukrajinske vojske.

Došlo je do požara u jednoj od proizvodnih prostorija koji je kasnije ugašen, prenosi Interfaks Ukrajina.

U saopštenju se navodi da su, prema preliminarnim informacijama, uništena tri ruska drona. Dodaje se da je Rusija u noćašnjem napadu na lučku infrastrukturu u Odesi koristila iranske dronove Šahed.

Novi snimci napada dronovima na Moskvu: Letelica pala na poslovnu zgradu, nije bilo žrtava

Napad dronovima na Krim

Na nebu iznad Krima snage PVO i sistemi za elektronsko ratovanje oborili su i onesposobili 11 protivničkih dronova, saopštio je lider republike Sergej Aksjonov.

Kako je precizirao, bespilotne letelice su izvele napad na skladište municije u Džankojskom okrugu, a delovi dronova su oštetili privatnu kuću u Kirovskom okrugu. Aksjonov nije precizirao da li u napadu ima povređenih.
 

Amerikanci spremni za podelu Evrope?! Ruski ekspert: Čekaju nuklearni udar Rusije, a onda…

Napad dronovima na Moskvu

Dve ukrajinske bespilotne letelice koje su jutros lansirane na objekte u Moskvi elektronski su ometene i srušene, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Ujutro 24. jula osujećen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na objekte u Moskvi koristeći dve bespilotne letelice. Dve ukrajinske bespilotne letelice su se srušile nakon što su elektronski ometene“, navelo je rusko ministarstvo, dodajući da nije bilo žrtava, prenosi TASS.

Prema rečima zvaničnika ministarstva, razbijeni su prozori na površini od 50 kvadratnih metara na 17. i 18. spratu poslovne zgrade u centru Moskve. Napade dronovima na dve zgrade u Moskvi potvrdio je na svom Telegram kanalu i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

„Jutros oko 4.00 sata registrovani su napadi dronom na dva nestambena objekta, bez veće materijalne štete i povređenih. Na licu mesta su angažovane sve hitne službe“, napisao je gradonačelnik Moskve.

Prethodno je saopšteno da su ostaci jednog drona pronađeni na Komsomolskom prospektu 17, u centru Moskve, i da je u tom delu grada saobraćaj bio obustavljen.

Ukrajinska vojska upotrebila kasetnu municiju dobijenu od Zapada

Ukrajinska vojska upotrebila je kasetnu municiju strane proizvodnje prilikom napada na selu Zolotarjovka u Luganskoj Narodnoj Republici, saopštio je za Sputnjik izvor u snagama bezbednosti LNR.

On je dodao da za sada nema informacija o žrtvama.

Prema njegovim rečima, pronađeni fragmenti municije ukazuju na to da su je Kijevu isporučili zapadni partneri.

Ruska avijacija gađala područje gde su se okupili pripadnici 124. brigade Oružanih snaga Ukrajine

„Vašington post“: Biće potrebno 757 godina da se ukloni sva neeksplodirana municija

Ukrajinu je sukob sa Rusijom pretvorio u zemlju koja je najzagađenija minama na svetu i biće potrebno 757 godina da se ukloni sva neeksplodirana municija, piše američki dnevnik „Vašington post“, pozivajući se na podatke ukrajinskih vlasti i nekoliko nevladinih organizacija za deminiranje.

Prema podacima istraživačke organizacije „Globsek“, čije je sedište u Slovačkoj, skoro trećina Ukrajine zahvaćena je teškim borbama i najverovatnije će biti potrebnio deminiranje, a neaktiviranom municijom je kontaminirano više od 173.529 kilometara kvadratnih.

– Sama količina municije u Ukrajini je bez presedana u proteklih 30 godina – rekao je direktor programa britanske nevladine organizacije za uklanjanje mina Greg Krauter.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs