(UŽIVO) Kolaps fronta u Harkovu, Rusi zauzeli 5 naselja! Ukrajina doživela težak poraz! Nemci šalju još „leoparda“!

od strane | avg 9, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Rat u Ukrajini, 532. dan.

„Zelenski je sledeći!“ Rusi najavili stravičan kraj lidera Ukrajine!

Ukrajina: Broj poginulih u ruskim napadima na Pokrovsk povećao se na devet

Broj poginulih u dva ruska raketna napada na grad Pokrovsk na istoku Ukrajine povećao se na devet, povređene su 82 osobe, a srušeni su i apartmani i popularni hotel, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Zelenski je rekao u noćnom video obraćanju da su završene spasilačke akcije u Pokrovsku koji se nalazi oko 75 kilometara jugozapadno od Bahmuta u istočnom Donjecku.

Zelenski je istakao da je svima pružena neophodna pomoć i da među povređenima ima dvoje dece, preneo je Rojters. Tokom ruskog napada na Pokrovsk u noći na utorak dve rakete su pogodile centar grada, rekli su svedoci.

Fotografije, koje su na društvenim mrežama postavili zvaničnici, pokazuju da je hotel „Družba“ direktno pogođen i da je srušeno nekoliko spratova.

Hotel je bio jedan od retkih koji su još radili u oblasti Donjecka, blizu linije fronta. Svedoci su kamermanu Rojtersa rekli da su u prvom napadu poginula dva radnika hitnih službi, a Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je povređeno 29 policajaca i sedam spasilaca u drugom napadu.

„Biće rata sa Ukrajinom!“ Saveznici se okreću protiv Kijeva, reči savetnika Zelenskog zapalile Evropu!

Rajnmetal kupio 50 tenkova leopard 1 u Belgiji za Ukrajinu

Nemački odbrambeni koncern Rajnmetal nabavio je 50 starih tenkova Leopard 1 od Belgije, od kojih je većina namenjena za prebacivanje u Ukrajinu, prenosi Handelsblat.

„Koncern Rajnmetal priprema još jedan kontingent borbenih tenkova za izvoz u Ukrajinu. U tu svrhu kompanija je nabavila 50 tenkova Leopard 1 od belgijske kompanije OIP Land Sistems“, piše list, pozivajući se na izvore u nemačkom vojno-industrijskom kompleksu.

Zelenski pred totalnim porazom! Bivši ekonomista MMF-a otkrio kada će doći do sloma kontraofanzive!

„Otvažnie“ se aktivno brane na Krasnolimanskom pravcu

Na prelazu Rajgorodok – Karmazinovka odbijen je napad jurišne grupe uz podršku oklopnih vozila 68. zasebne jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine. Jedinice OSU su poražene streljačkom i artiljerijskom vatrom.

Na području šumarije Serebrjanski odbijena su 2 napada oklopnih grupa Oružanih snaga Ukrajine. OSU su odbačene udarima artiljerije i vojne avijacije.

Na području naselja Červonopopovka je odbila napad 21. ombre Oružanih snaga Ukrajine. Kao rezultat vatrenog udara po OSU, uništen je oklopni automobil sa jurišnim snagama.

Ruske snage ušle u još 5 naselja

Još pet naselja je poslednjih dana prešlo pod kontrolu ruskih snaga u Harkovskoj oblasti, izjavio je šef administracije regiona Vitalij Gančev.

On je za „Prvi kanal“ naglasio da je to veoma važan pokazatelj. Prema njegovim rečima, Oružane snage Rusije veoma aktivno i prilično brzo napreduju po dubini regiona.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs