U Zaporožju nestale stotine stanovnika koji podržavaju Rusiju?! Mnogima su polomljene ruke i noge, brutalna odmazda režima u Kijevu!

od strane | mar 6, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Nekoliko stotina stanovnika grada Zaporožja, koji nisu krili svoje proruske stavove, vode se kao nestali od februara 2022. godine. To je za Radio Rusija izjavio predsednik Zaporožskog javnog pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

Prema Rogovim rečima, od nastanka Severnog vojnog okruga u  Zaporožju , u nepoznatom pravcu je nestalo nekoliko stotina ljudi koji su čekali dolazak ruskih trupa i to nisu krili.

– Neko je imao više sreće – nije nestao, jednostavno su mu izvrnuli vilicu, slomili ruke, noge, ključnu kost (…) i ostavili ga tu, slomljenog, osakaćenog, ali živog – rekao je Rogov.

Osim toga, on je naveo da ukrajinske snage bezbednosti ubijaju ljude koji su proruski orjentisdani i to bez sudskih presuda. Rogov je 4. marta izvestio o intenziviranju borbi u pravcu Zaporožja, posebno od sela Verbovoje prema Maloj Tokmački. Naveo je i da ukrajinske oružane snage trpe ogromne gubitke u pokušaju da zadrže prilaze Rabotinu.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs