U školama u Beogradu danas vežbe evakuacije! Na ovaj način najmlađi će se upoznati sa protokolom smanjenja rizika od katastrofa!

od strane | okt 13, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Crveni krst u Beogradu će danas, povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, održati vežbe evakuacije u 27 škola na svih 17 gradskih opština.

– Ideja ove vežbe je jačanje zajednice, pre svega najmlađih, koji su osetljiva grupe kada se desi neka katastrofa, pa je od velike koristi to što kroz praktičnu vežbu treningom i edukacijom ih informišemo o tome kako se treba ponašati kada se desi požar – rekao je Nikola Prica, sekretar Crvenog krsta Beograd.

On je dodao da su ovakve vežbe izuzetno značajne za edukaciju dece i školskog osoblja, kako bi znali kako da adekvatno reaguju, u slučaju da se dogodi neka ista ili slična situacija koja iziskuje brzu reakciju.

– Sam scenario vežbe obuhvata pre svega, gašenje požara u objektu koji se desio, zatim evakuaciju učenika i zaposlenih i na kraju, pružanje pomoći povređenim licima. Ono što je cilj ove vežbe jeste svakako provera sistema smanjenja rizika od katastrofa na teritoriji Grada, a čine ga svi subjekti i snage koje učestvuju u akcijama zaštite i spasavanja – rekla je Marijana Đurić, podsekretarka Sekreterijata za poslove odbrane, vanredne situacije i kordinaciju.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs