Superćelijska devastirala Bačku Palanku! Na vesti o dramatičnoj šteti reagovao Igor Mirović (FOTO)

od strane | jul 21, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je večeras Bačku Palanku, koja je najteže pogođena olujnim nevremenom u Srbiji.

Mirović je na svom Instagram profilu napisao da je u Bačku Palanku krenuo nakon „dramatičnih vesti o šteti nastaloj od nevremena“.

„Polako stiže pomoć u Bačku Palanku. Na licu mesta su pripadnici MUP-a, lokalno rukovodstvo, komunalna preduzeća, stižu i dobrovoljci iz drugih opština i brojna preduzeća iz Novog Sada koji je takođe pogođen“, napisao je Mirović.

Foto: Informer/MUP

 

Dodao je da za sada nema žrtava u Bačkoj Palanci, a da je deo mesta dobio struju. „Molim građane za malo strpljenja jer je raščisćavanje počelo“, poručio je. Mirović je naveo i da je kulturni centar „Brana Crnčević“ u Rumi oštećen u nevremenu kao i hram Srpske pravoslavne crve u Stejanovcima. Naveo je i da je u pripremi pomoć Pokrajinske vlade Rumi.

Jako grmljavinsko nevreme zahvatilo je večeras severozapad Vojvodine, Novi Sad i Beograd, da bi krenulo da se premešta ka Banatu, Borskom, Braničevskom i Podunavskom okrugu.

Foto: Informer/MUP

 
U prestonici nevreme slabijeg intenziteta

U Beogradu je padala jaka kiša praćena vetrom i grmljavinom slabijeg intenziteta nego u Vojvodini. Veliko nevreme koje je prethodno zahvatilo Novi Sad izazvalo je nestanak struje u manjem delu grada, dok je snažan vetar obarao sve pred sobom.

Prvi na udaru oluje koja je u Srbiju stigla nakon što je prethodno pogodila Sloveniju, Hrvatsku i BiH bio je Sombor, gde je jak vetar oborio je nekoliko stabala u gradu i okolini. Oluja je zahvatila i Suboticu gde padala jaka kiša, ali vetar nije bio jakog intenziteta.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Politika

Nebojša Bakarec: Izvanredne izmene Zakona o planiranju i izgradnji – Otključana gradilišta i nove investicije!

Juče je u Skupštini Srbije završena rasprava o Zakonu o planiranju i izgradnji. Glavni ciljevi izmena ovog sistemskog Zakona su ubrzanje procesa izdavanja građevinskih dozvola, uvođenjem elektronskog sistema za izdavanje građevinskih dozvola, obezbeđenje veće transparentnosti postupka, usaglašavanje predmetnih propisa sa propisima EU, i promocija zelene gradnje i e-mobilnosti. Ovaj zakon konačno rešava problem komunističkog i dosovskog anahronizma zvanog konverzija, koji ne postoji nigde u Evropi, a ni u ostatku sveta. Bivše komunističke države koje su uvele konverziju, brzo i odavno su odustale od nje. Zakon je sistemski i nije pisan ni po čijoj meri, nije pisan za bilo kog pojedinca ili interesnu grupu, niti je pisan protiv bilo koga. Sjajni ministar Goran Vesić i njegov tim, su praktično napisali novi zakon, primeren vremenu u kome živimo.

Opširnije

Izvor: Informer.rs