Stiglo naređenje: Zelenski hitno izdao naredbu o promeni na čelu teritorijane odbrane Ukrajine!

od strane | okt 9, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Predsednik Ukrajine je doneo odluku o smeni komandanta Ukrajinskih snaga teritorijalne odbrane generala Ilhora Tanjcura.

Predsednik UkrajineVolodimir Zelenski, donosi značajnu odluku o smeni komandanta Ukrajinskih snaga teritorijalne odbrane, koje igraju ključnu ulogu u odbrani zemlje od početka ruskog napada na Ukrajinu.

U predsedničkoj naredbi objavljenoj danas, imenovan je general-major Anatolij Barhilevič kao novi komandant, prema izveštaju Rojtersa.

General Ihor Tancjur, koji je obavljao tu funkciju od maja 2022. godine, smenjen je posebnom naredbom. Iako razlozi za ovu smenu nisu navedeni u naredbi, ova odluka predstavlja značajnu promenu u vođenju ukrajinskih snaga.

General-major Anatolij Barhilevič (54) prethodno je obavljao funkciju načelnika štaba trupa u istočnoj Ukrajini, gde su se vodile žestoke borbe od početka ruskog napada u februaru 2022. godine. Snage Teritorijalne odbrane igraju ključnu ulogu u zaštiti ključnih objekata, borbi protiv sabotaža i neprijateljskih obaveštajnih snaga, kao i održavanju opšte bezbednosti u Ukrajini.

Takođe, one moraju osigurati odbranu dok se glavne ukrajinske oružane snage razmeštaju.

Ovo je još jedan korak u promenama u vođenju ukrajinske vojske, s obzirom na nedavno imenovanje novog ministra odbrane, Rustema Umerova, prošlog meseca.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Srbija

Srbija

Jedan od najstarijih Aleksinčana proslavio 101. rođendan! Ovo je njegova tajna! (FOTO)

Dobrivoje Živanović, jedan od najstarijih stanovnika aleksinačke opštine, napunio je minule nedelje 101. godinu. Živanović je rođen 1922. godine, ali u njegovim ličnim dokumentima se navode dva različita datuma – u ličnoj karti 6. oktobar, a u zdravstvenoj knjižici 5. oktobar. Deda Dobrivoje, kako ga svi zovu, kaže da bi trebalo da se ta greška ispravi i upiše jedan datum, a njemu je svejedno koji će biti. Važno je samo, dodaje, da je tačna godina rođenja, a to jeste 1922. godina.

Opširnije

Izvor: Informer.rs