Šta se dešava sa organizmom ako jedete posle 8 uveče? Odgovor će vas iznenaditi

od strane | jul 31, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Nutricionistkinja Nada Vogt otkriva da se zapravo neće ništa posebno desiti, ako jedete posle 20 časova.

Sigurno ste mnogo puta čuli da nije dobro jesti posle 18h ili 20h. Teorija kaže da će vam se u večernjim časovima, sve što pojedete, mnogo brže „lepiti“ za vas, da to nikako nije u skladu sa zdravom ishranom i da bi trebalo u potpunosti da izbegavate, nevezano za odabir namirnica. 

Međutim, nutricionistkinja Nada Vogt nikako nije saglasna sa ovim navodima, pa je pružila i objašnjenje zašto:

Foto: Shutterstock

večera

– Satnica, broj i raspored obroka su zanemarljivi dokle god je tvoja ishrana balansirana, raznovrsna i u skladu sa tvojim potrebama.

Tačno je da nekome prija više manjih obroka, češće, a da nekome prijaju ređi, a obimniji obroci.

Tačno je da je bolje da se ne prejedaš, pa ideš direktno na spavanje, jer može biti malo neugodno. Smernica je oko 1-2h pre odlaska na spavanje. Opet i ovde zavisi šta, kako i koliko – navodi Nada i dodaje:

– A ono što je takođe tačno je da, ako osećaš glad nakon 20h, onda treba da jedeš i nikako ne treba da ideš na spavanje gladna.

Ako pak nisi sigurna, to je odlična stvar za preispitivanje razloga zbog kog ti se nešto jede.

Dakle, nema striktnih pravila, već se vodiš svojim jedinstvenim zašto, kada i kako – zaključuje Nada.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs