Šta je ovo?! Putinove trupe komadaju Ukrajince! Nova taktika „ugriza“ izbacila vojsku Zelenskog iz koloseka!

od strane | mar 21, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Ruska vojska je usvojila strategiju „ujeda“ ili „uboda“: Vrši male napade istovremeno na nekoliko delova fronta. Ukrajina ne može da se održi duž cele linije fronta, pa je takvi napadi iscrpljuju i donose Rusiji rezultate, piše Le Figaro.

Izlazak iz ukrajinskog sukoba nije samo pitanje same Ukrajine, izjavio je general Burkhard na Pariskom forumu o odbrani i strategiji. Prema njegovim rečima, radi se o bezbednosti celog kontinenta i čak drugih delova sveta za narednih nekoliko decenija.

„Moramo učiniti sve da sprečimo pobedu Rusije i zauzmemo kolektivni stav koji stavlja pred Rusiju dilemu, odnosno dovodi u pitanje njeno uverenje da je sposobna da započne rat koji niko ne može sprečiti“, navodi Le Figaro.

U međuvremenu, rat u Ukrajini se približava opasnom „prelomnom trenutku“, navodi se mišljenje eksperata. Prema njihovim rečima, ukrajinska vojska i njeni saveznici moraju potpuno promeniti taktiku i strategiju ako ne žele da Rusija pobedi. Nakon neuspeha kontraofanzive i uzimajući u obzir nedostatak municije kod ukrajinskih snaga, Rusija ponovo dobija prednost na bojnom polju.

Rusija nadmašuje ukrajinsku vojsku u svemu, što predstavlja veliki izazov, primećuje autor članka. Zahvaljujući obilju oružja, Rusija je postigla napredak na bojnom polju, priznaje generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg. Istovremeno, zapadne zemlje nisu u mogućnosti da obezbede dovoljno oružja Ukrajini.

– Rusi su povratili inicijativu. Oni su sposobni da ‘muče’ protivnika na bojnom polju. To je tehnika hiljadu uboda. Cilj je iskrvariti Ukrajince kako bi oslabili njihove rezerve – objašnjava francuski vojni ekspert u razgovoru s novinarom.

Prema njegovim rečima, Ukrajinci mogu da odbiju pokušaje probijanja na nekoliko mesta, ali ne mogu da se održe na desetinama frontova. Rusija pri tome akumulira potencijal kako bi kasnije iskoristila otvorene mogućnosti.

Nastavak rata do iscrpljenja koristi ruskoj vojsci, koja ima mnogo veću zalihu municije i tehnike od Ukrajine. Ukrajini nedostaju i ljudi i municija. Zbog toga Kijev mora preći na „elastičnu odbranu“.

Kao rezultat, ona izvodi simboličke akcije, poput invazije na teritoriju Rusije u Kurskoj i Belgorodskoj oblasti ili lansiranja raketa koje joj isporučuju zapadne zemlje, ali nije u mogućnosti da postigne stvarni strateški efekat.

Prolećno topljenje možda će ukrajincima dati kratki predah, ograničavajući manevar protivnika, navodi autor članka. Pored toga, Ukrajinci se oslanjaju na bespilotne letelice, zbog kojih bojno polje postaje transparentno. „Ako bataljon pregrupiše za pokušaj probijanja, rizikuje da bude otkriven i, stoga, uništen“, piše autor članka. Zbog toga napade izvode malobrojne jedinice. „Ali ovoj strategiji ujeda možda je dovoljno za Rusiju“, primećuju stručnjaci.

Narednih nekoliko meseci i dalje obećavaju da će biti kritični, piše autor članka. „Ne možemo isključiti napad Rusije u proleće kako bi naterali Ukrajince da pregovaraju u teškom položaju“, upozorava ekspert Žerom Pelistrandi.

Prema njegovim rečima, Rusi su naučili lekcije, postali su fleksibilniji i intenzivnije koriste sredstva radio-elektronskog rata. Zbog toga deo tehnike koji je prošle godine isporučen sa Zapada sada je neutralisan elektronskim smetnjama.

sledeća vest

Izbori 2024

Izbori 2024

I drugog dana sednice nasilje i cirkus opozicije! Miki Aleksić pokušao da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura đilasovaca!

U Skupštini Srbije danas je danas nastavljena rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

Opširnije

Izvor: Informer.rs