Šok udar Rusije

od strane | mar 21, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Ruska armija je potisnula ukrajinsku vojsku iz centralnog dela Rabotina, rekao je lider zaporoškog pokreta „Zajedno s Rusijom“ Vladimir Rogov.

– Naša vojska je potisnula protivnika iz centralnog dela sela i napredovala na sever – rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, ruski odredi su na toj deonici fronta počeli da dominiraju u kontrabaterijskoj borbi, dok ukrajinski vojnici pokušavaju da nadoknade deficit artiljerijskih projektila masovnom upotrebom ofanzivnih dronova.

Ukrajinske oružane snage su naglo smanjile upotrebu teške opreme, zaključio je Rogov.

Rabotino je naselje na liniji borbenog dodira u Zaporoškoj oblasti. Kijev ga predstavlja kao glavno dostignuće kontraofanzive ukrajinskih oružanih snaga u pravcu Zaporožja.

Da bi ga zauzela, Ukrajina je u borbu uvela brigade koje su obučavali zapadni instruktori iz strateške rezerve.

Ministarstvo odbrane izvestilo je 29. februara da je ruska vojska stekla uporište u Rabotinu.

sledeća vest

Izbori 2024

Uživo

Izbori 2024

I drugog dana sednice nasilje i cirkus opozicije! Miki Aleksić pokušao da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura đilasovaca!

U Skupštini Srbije danas je danas nastavljena rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

Opširnije

Izvor: Informer.rs