Šok! Kraj rata je bliži nego što mislimo?! Američki obaveštajac otkrio šta Rusi rade kod Kupjanska i kako će to uticati na ceo front!

od strane | avg 21, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Oružane snage Ukrajine su izgubile svoj borbeni potencijal, a ukrajinski sukob je ušao u završnu fazu, izjavio je bivši obaveštajac američkog marinskog korpusa Skot Riter u intervjuu za „Dejli Planet“.

– Ukrajinci neće moći da prikupe dovoljnu borbenu snagu, da se nekako dokažu i krenu napred. Svedoci smo završne faze ovog sukoba, a ja nastavljam da tvrdim da će Ukrajina izgubiti svoju borbenu efikasnost krajem leta – početkom jeseni – rekao je obaveštajac.

On je napomenuo da je ruska armija postigla značajan uspeh na Kupjanskom pravcu i da se očekuje da Rusija u bliskoj budućnosti postigne dostignuća na mnogim sektorima fronta.

Riter je takođe naglasio da o prelasku sukoba u završnu fazu svedoči i predlog šefa kancelarije generalnog sekretara NATO Stijana Džensena o ustupanju teritorija Ukrajini zarad pristupanja alijansi.

To, zaključuje bivši obaveštajac, znači da će Ukrajina ostati bez teritorija koje Rusija trenutno drži pod kontrolom.

Jensen je u utorak izneo svoje mišljenje o izgledima za ulazak Ukrajine u NATO u zamenu za teritorije. Prema njegovim rečima, ovo pitanje je već pokrenuto u bloku. Predstavnik alijanse je naglasio da sada postoji značajan napredak po pitanju članstva Kijeva u Alijansi.

Istovremeno, on je napomenuo da bi ustupanje regiona Moskvi moglo postati jedan od mogućih načina za kompromis između zaraćenih strana.

Međutim, kasnije je rekao da je na ovu temu govorio u okviru šire diskusije o mogućim budućim scenarijima za Ukrajinu i da „informacije nije trebalo iznositi u ovom formatu“.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs