Smrt bogate naslednice šokirala je svet! Sahrana obavljena pod velom tajni, otac skrivao strašnu istinu

od strane | sep 12, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Davne 2005. godine kao bomba odjeknula je vest da je najmlađa naslednica imperije Samsung Li Jun-hjang poginula u saobraćajnoj nesreći. Činilo se da je svet ostao potpuno zatečen.

Ipak, pravi šok usledio je nedugo zatim, kad je sahrana obavljena brzo i u strogoj tajnosti, a potom je ceo događaj gurnut pod tepih.

Sve je izgledalo jako sumnjivo, a njen otac, mogul Li Kun-hi, koji je pored Li imao još troje dece, nije želeo da se oglašava. Li Jun-hjang je u trenutku smrti imala samo 26 godina i bila je potencijalna naslednica čak 191 miliona dolara.

U očima južnokorejske javnosti ona je bila najmlađa žena koja bi postala tajkun, a hobi joj je bio lični blog na kom je redovno objavljivala fotografije i tekstove o svom raskošnom, gotovo kraljevskom stilu života. Diplomirala je na najprestižnijem univerzitetu u Seulu, a potom je otišla u SAD da studira umetnički menadžment na Štajnhard univerzitetu za kulturu, obrazovanje i ljudski razvoj u Njujorku.

Činilo se kao da živi život iz snova, a onda su južnokorejski mediji 19. novembra 2005. objavili šokantnu vest: „Samsungova princeza imala je tešku saobraćajnu nesreću u SAD, umrla je na putu do bolnice“. U to vreme i njen otac je bio u Americi, gde se oporavljao od određene intervencije. Saznalo se da je Li imala jednostavnu sahranu, a porodica ju je sahranila po budističkim obredima.

U to vreme davali su više nasumičnih, čudnih izjava, koje su mnogima „zaparale uši“, sve dok novinari nisu odlučili da kopaju i saznaju pravu istinu. Tri novinara zaputila su se u Njujork, gde se navodna nesreća dogodila, da bi se odjednom pojavili nejasni detalji jer lokacija nesreće nije bila jasna, svedoci su davali kontradiktorne izjave, a nije bilo njenog medicinskog kartona.

Lee Yoon-hyung(April26,1979–November18,2005)South Korean millionaire and daughter of SamsungGroup chief,committed suicide by hanging herself pic.twitter.com/aOYtWhqEV8

— NoT🖤ForgotteN (@the_memorypage) July 28, 2017

Po dolasku u Njujork najpre se saznalo da nije bilo nikakvih zapisa o nesreći. Malo nakon toga novinari su došli do šokantnog otkrića – u pitanju je bilo samoubistvo. Li Jun-hjang je sebi oduzela život tako što se obesila u svom stanu na Menhetnu, pišu strani mediji. Njen dečko Subin Šin otkrio je to u 3 sata ujutru sledećeg dana, 19. novembra i odmah obavestio njenog oca. Nikad nije otkriveno zašto se Subin Šin pojavio u tako kasno vreme.

Inače, te iste, 2005. godine, Samsung je bio upleten u niz skandala. U septembru je Li Kun-hi odleteo u SAD pod izgovorom da ide da leči rak pluća, a zapravo je izbegavao sudske pozive. Bio je optužen za davanje mita južnokorejskim predsedničkim kandidatima. U oktobru 2005. dvojica rukovodilaca Samsunga osuđena su na uslovne kazne zbog manipulisanja berzom. Početkom novembra 2005. Samsung je optužen za manipulisanje cenom čipova fleš memorije u SAD i morao je da plati kaznu od 300 miliona dolara.

Mnoge je zgrozilo to što se usred svih tih događaja Li Kun-hi brinuo da će istina o smrti najmlađe ćerke negativno uticati na kompaniju. Namerno je prikrio samoubistvo i predstavio ga kao saobraćajnu nesreću.

Tokom svog života Li Jun-hjang bila je jedna od pet najbogatijih žena u Južnoj Koreji. Uvek je pored sebe imala najmanje dva telohranitelja, vozača neprestano dostupnog, i to u najluksuznijem automobilu. I nakon preseljenja u SAD živela je u prelepom stanu na Menhetnu. Svi su bili uvereni da će ona preuzeti ne samo funkciju direktorke kulture Samsunga već i vrednu kolekciju umetničkih dela. Međutim, njen život nije bio med i mleko, kao što su mnogi mislili. Malo ljudi je znalo da se iza blistavog izgleda „Samsungove princeze“ krio život pun tuge i usamljenosti.

Pre nego što je otišla u SAD bila je nesrećno zaljubljena u čoveka koji njenoj porodici nije bio po volji, te su morali da raskinu. Otišla je u Ameriku, ali nažalost tamo se nije snašla. Nije imala prijatelje, a čuvar stambene zgrade u kojoj je živela svedočio je da je bogata naslednica često boravila u svojoj sobi, a nekad nije izlazila i po nedelju dana. Bila je u teškoj depresiji i patila u tišini, sve dok nije odlučila da oduzme sebi život sa samo 26 godina.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs