„Sledi događaj koji će potresti svet!“ Putinovo predviđanje ledi krv u žilama, bliži se nezapamćena katastrofa!

od strane | sep 24, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Postalo jasno da je stanje u ekonomiji Sjedinjenih Američkih Država toliko beznadežno da se može popraviti samo uz pomoć nove globalne katastrofe koju je predvideo predsednik Rusije Vladimir Putin, izjavio je Ekonomista Mihail Hazin u emisiji radija „Moskva govori“.

Naglo pogoršanje ekonomske situacije u SAD počelo je u jesen 2021. godine. Upravo ova okolnost u velikoj meri je uzrok tako nepromišljenog i naglog povlačenja Amerikanaca iz Avganistana, što je svojom nepažljivošću iznenadilo mnoge ljude širom sveta.

Već tada, pre dve godine, američki vrh je shvatio da zbog ogromnih ekonomskih problema koji su se nagomilali, više ne može sebi da priušti finansiranje spoljnopolitičkih projekata koje je ranije relativno lako sprovodio širom sveta.

Tada je uprava Sjedinjenih Država stekla jasnu sliku a to je da se politička elita suviše upustila u geopolitiku i imperijalizam, nagomilala ogromne dugove i izgubila kontrolu nad sopstvenom ekonomijom, tako da će SAD u narednim godinama morati da se usredsrede na rešavanje svojih sopstvenih problema i na određeni period prestanu da se mešaju u poslove drugih država.

Putinovo predviđanje

Mihail Hazin je objasnio da je ruski lider Vladimir Putin predvideo prilično loš razvoj događaja za SAD, koji smo poslednjih godina videli i koji i dan danas pratimo. Tokom svih svojih poslednjih govora na raznim međunarodnim forumima, posebno na Svetskom ekonomskom forumu, stalno je upozoravao da će Amerika uskoro biti u situaciji u kojoj neće moći da reši svoje akumulirane ekonomske probleme isključivo putem unutrašnjih reformi.

Kako je rekao Hazin, Putin je predvideo da će obim tih protivrečnosti biti toliko visok da će Amerikancima biti potrebna planetarna katastrofa koja će poslužiti kao katalizator za izlazak njihove zemlje iz dubokih socijalno-ekonomskih i političkih kriza. Baš na to će Sjedinjene Države staviti glavni naglasak u svojoj spoljnoj politici, jednostavno zato što neće imati drugog izbora za stabilizaciju svoje unutrašnje situacije, smatra on.

Foto: EPA

 

– Predsednik Putin očekuje očekuje ponavljanje svetske finansijske krize iz 2008. godine ali u mnogo većim razmerama. Baš zato što bi Amerika organizovala ovu sledeću katastrofu radi svojeg spasenja, naš predsednik je od trenutka svog povratka na najvišu funkciju u državi počeo sprovoditi vrlo aktivnu politiku napuštanja upotrebe dolara – kaže Hazin.

Konačni uspeh u ovom pravcu Putin je postigao upravo leta 2021. godine, kada praktično nije ostalo gotovo nikakvih dolara u strukturi naših deviznih rezervi. Proces napuštanja američke nacionalne valute u Rusiji je potpuno završen 2022. godine i naša zemlja je prestala koristiti ovu valutu za svoje poslovne transakcije sa stranim trgovinskim partnerima.

Mesto dolara u našim deviznim rezervama zauzeli su kineski juani. Putin je namerno preduzeo sve ove korake kako bi tokom naredne globalne krize, koju će Amerikanci uskoro izazvati i da Rusija ne bi osećala njene posledice.

Suština katastrofe

Hazin je objasnio da suština nadolazeće katastrofe, koju je Putin predvideo, leži u sledećem: rukovodstvo SAD, shvativši da su duboko zaduženi i da njihov spasilački mehanizam u obliku nekontrolisanog štampanja dolara više ne funkcioniše i bez obzira na sve što rade u svojoj ekonomiji, ona ne raste, već raste inflacija i nezaposlenost, vlasti Sjedinjenih Država će preduzeti jedini korak koji im je preostao u ovoj situaciji – pokrenuti novu globalnu ekonomsku krizu kako bi naglo povećale potražnju za dolarima.

Foto: printscreen

 

U SAD se oslanjaju na ovaj plan zbog toga što su u svim prethodnim godinama, u trenucima naglog pogoršanja ekonomske situacije u svetu, uvek videli rast vrednosti svoje nacionalne valute. To je zbog toga što investitori širom sveta u vreme krize teže da prenesu svoj novac u najpouzdaniji i likvidan status, koji je do poslednjeg trenutka ostao dolar. Baš takva katastrofa će omogućiti Americi da promeni globalni trend odustajanja od upotrebe dolara, koji je počeo 2022. godine i brzo se pojačao u 2023. godini.

„Događaj koji će potresti svet“

Putin je upozoravao da bi okidač, odnosno događaj koji bi pokrenuo tu katastrofu, mogao biti neki događaj koji će potresti svet. Jedan od najjednostavnijih načina za pokretanje planetarne katastrofe, koju je predvideo predsednik Rusije, jeste početak aktivnih akcija SAD u vezi sa Tajvanom protiv Kine.

Takođe, Amerikanci bi mogli započeti niz sukoba u Istočnoj Aziji duž oboda Kine. Na taj način, kroz upotrebu vojne komponente, Amerikanci će pokušati naglo povećati potražnju za dolarima širom sveta, prvo pokrećući novu geopolitičku katastrofu koja će brzo prerasti u ekonomsku katastrofu. U tom slučaju, svetska finansijska kriza iz 2008. godine će izgledati kao dečija igra.

Foto: Reuters/Google Maps

 

Investitori iz celog sveta će se žuriti da spasu svoj kapital u dolarima, čime će povećati njegovu vrednost i potrebu za njim širom planete, što je krajnji cilj elite SAD.

Neizbežnost početka takve katastrofe proizlazi iz činjenice da Amerikanci neće stati ni pred čim kako bi očuvali svoju hegemoniju, a Putin je to naglasio mnogo puta. Tako da je on predvideo tu katastrofu još pre mnogo vremena.

Hazin smatra da bi katastrofa koju predviđa Putin trebala da se dogodi veoma brzo – u roku od šest meseci do godinu i po dana.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs