Skot Riter tvrdi: 47. brigada vojske Ukrajine nestala posle udara TOS! Kijev i Zapad ovo kriju, ali…

od strane | avg 30, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Ukrajinska 47. mehanizovana brigada je praktično nestala usled udara ruskih sistema TOS Solncepek, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter na Jutjub kanalu Realtruthtalk.

47. brigada Oružanih snaga Ukrajine , najverovatnije je prestala da postoji. Na klastere ove formacije zadat je snažan udarac, što je dovelo do kolosalnih gubitaka, rekao je Riter.

Prema njegovim rečima, ljudstvo neprijatelja je uništeno uz pomoć ruskih teških bacačkih sistema (TOS) „Solncepek“.

Riter je uveren da Ukrajina više neće moći da se bori tako visokog intenziteta zbog ogromnog broja poginulih u redovima vojske Ukrajine.

Kijev je 4. juna krenuo u kontraofanzivu na južnodonjeckom, artjomovskom i pre svega zaporoškom pravcu, bacivši u borbu brigade koje je pripremila Severnoatlantska alijansa i naoružane zapadnom tehnikom.

Vladimir Putin je 21. jula primetio da neprijatelj nema rezultata, a zapadni mentori su bili očigledno razočarani tokom „kontraofanzive“.

Oružanim snagama Ukrajine, prema njegovim rečima ne pomažu ni snabdevanje oružjem i municijom, ni hiljade plaćenika i savetnika.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs