Skandal u Dejvis kupu! Amerikanac podivljao, zaradio kazneni poen i izgubio meč! (VIDEO)

od strane | sep 15, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Velike borbe vode se u Dejvis kupu za odlazak na finalni turnir u Malagi, a u grupi koja se igra u Splitu došlo je do incidenta koji je izazvao Fransis Tijafo

Amerikanac i 11. teniser sveta je jurio zaostatak koji je njegova ekipa imala u meću protiv Holandije posle poraza Tomija Pola od Botika van de Zandšulpa (7:6, 6:2).

Tijafo je igrao protiv 24. igrača na svetu, Talona Grikspora i izgubio je prvi set sa 6:3, a dobio drugi u taj-brejku sa 9:7.

Usledila je drama u trećem setu gde je u taj-brejku Holanđanin poveo sa 5:2 i odservirao as koji je dosuđen kao aut.

Tijafo je bio na loptici, ali je nije prebacio na drugu stranu, da bi posle čelendža i evidentno dobre lopte poen bio dodeljen Griksporu.

A onda je Frensis Tijafo pobesneo.

– Kako je juče u ovakvoj situaciji poen ponovljen, a sada je on dodeljen (mom rivalu)?! – pitao se Amerikanac.

Sudija je ostao pri svojoj odluci, objašnjavajući da je „aut!“ uzviknuto pre nego što je američki teniser udario lopticu.

Tijafou se to uopšte nije svidelo, pa je onda tražio i razgovor sa supervizorom, ali kada je video da će šesti poen ostati Holanđaninu, iznerviran – udarao je reketom po terenu.

Zbog toga mu je izrečena sankcija – kazneni poen, kojim je Grikspor sa 6:2 došao do 7:2, time dobio set, ujedno time dobio i meč, a tog časa je i Holandija došla do pobede nad Amerikancima, jer je stigla do nedostižnih 2:0 pred meč dublova.

U parovima su Amerikanci smanjili na 2:1, pošto su Radživ Ram i Ostin Krajiček savladali Matvea Midelklopa i Veslija Kolhofa sa 6:7(5), 7:6(3), 6:3.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs