Saradnik Džonija sa Vračara ne može da bude izručen Srbiji! Advokat tvrdi da nisu dostavljeni dokazi protiv njegovog klijenta

od strane | jul 27, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Kotoranin Vojin Stupar nije izručen Srbiji, jer Beograd na zahtev Višeg suda u Podgorici nije dostavio dokaze o osnovanoj sumnji protiv njega, izjavio je advokat Marko Radović

Viši sud u Beogradu potvrdio je nedavno optužnicu protiv kriminalne grupe „Vračarci“ inače jednog od beogradskih ogranaka kavačkog klana, na čijem je čelu bio Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara.

Ova kriminalna grupa, čiji član je, prema navodima tužilaštva Srbije i Kotoranin Vojin Stupar, tereti se za tri ubistva i pet pokušaja ubistava.

U izjavi za crnogorske medije advokat Stupara kaže da Srbija potražuje njegovog branjenika zbog vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pomaganje u teškom ubistvu.

– Ta krivična dela su izvršena na teritoriji Srbije, dok je Stupar bio u zatvoru u Crnoj Gori. On, inače, u Crnoj Gori ima aktivni krivični postupak za predmet ‘Jadran’, gde mu je još krajem 2020. godine ukinut pritvor i prihvaćeno jemstvo, te određene mere nadzora koje se sastoje u oduzimanju putnih isprava i obavezi javljanja Upravi policije OB Kotor svakog ponedeljka-  kaže Radović i dodaje:

– Vojinu Stuparu u početku je bila izrečena i mera zabrane napuštanja Opštine Kotor, ali mu je sud nakon godinu dana ukinuo tu meru zato što se uredno pridržavao te i ostalih izrečenih mera.

Radović kaže da u to vreme Srbija raspisuje poternicu, a Stupar, iako je to znao, jer su objavili mediji, uredno odlazi u policiju da se javi shodno izrečenim merama, gde su ga lišili slobode i sproveli sudiji za istragu Više suda u Podgorici. Pojašnjava da je sud prihvatio njegovu argumentaciju i odbio ekstradicioni pritvoru Stuparu, jer on po zakonu ne može biti izručen Srbiji dok se protiv njega pravosnažo ne završi postupak ‘Jadran’ u Crnoj Gori. Radović kaže da „slučaj Jadran“ još nije okončan, a da bi Viši sud u Podgorici o osnovanosti molbe za izručenje Stupara, tražio je od Srbije da dostave dokaze o osnovanoj sumnji protiv njegovog branjenika.

Stupar je 2019. godine uhapšen zbog sumnje da je pokrenuo kriminalnu organizaciju i švercovao kokain koji je zaplenjen na brodu „Jadran“ u Tivtu, a čija je vrednost procenjena na pet miliona evra.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs