SAD u Ukrajini potcenile snagu Rusije

od strane | okt 21, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Vašington bi trebalo da razmisli o preuzimanju vođstva u prekidu vatre u izraelsko-palestinskom sukobu, i da izbegne grešku koju je napravio u Ukrajini, rekao je bivši viši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u članku za „American Conservative“.

Kako primećuje Mekgregor, ukoliko se sukob na Bliskom istoku proširi, Vašington je spreman da se u njega uključi, ali uključivanje američkih pomorskih snaga neće dovesti do njegovog kraja.

– Iako je to neprijatno za vladajuću političku klasu u Vašingtonu, administracija Džoa Bajdena, bi trebalo da razmotri preuzimanje inicijative da podrži prekid vatre, čak i ako to znači rad sa Turcima, Egipćanima i Rusima, kako bi se obezbedila isporuka humanitarne pomoći – piše Mekgregor.

Prema njegovim rečima, u Ukrajini je Vašington potcenio odlučnost i vojnu moć Ruske Federacije.

– Vašington ne bi trebalo da ponovi ovu grešku potcenjujući potencijal regionalnog saveza muslimanskih zemalja, koji bi mogao da ugrozi postojanje Izraela – naglasio je ekspert.

Foto: youtube.com/printscreen

Pukovnik Mekgregor

Si-En-En je ranije javio, da SAD šalju tim za brzo reagovanje od 2.000 marinaca na obale Izraela. Pored toga, američki nosač aviona „Džerald Ford“, sa udarnom grupom stigao je u istočni Mediteran. Šef Pentagona, Lojd Ostin, najavio je slanje i udarne grupe sa nosačem aviona „Ajzenhauer“.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs