Rešili da ih Putin sprži! Ukrajina i NATO idu do kraja: Novi potez najavljuje krupne stvari!

od strane | mar 20, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Ukrajina i NATO pokrenuli su rad Komiteta za strateške komunikacije u okviru Saveta Ukrajina-NATO, objavljeno je na sajtu Misije Ukrajine pri NATO.

„U sedištu NATO-a u Briselu održan je inauguracioni sastanak Komiteta za strateške komunikacije Saveta Ukrajina-NATO…Posebna pažnja posvećena je pitanju komunikacije sa stanovništvom na privremeno okupiranim teritorijama Ukrajine i koje mehanizme Ukrajina koristi kako bi bezbedno dostavila istinite i pouzdane informacije našim sugrađanima koji su pod okupacijom“, navodi se u saopštenju.

Direktorka Odeljenja za komunikacije i javnu diplomatiju Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Viktorija Ljalina-Bojko je predstavila ključne prioritete Ukrajine u spoljnim komunikacijama, posebno obezbeđivanje stalne podrške Ukrajini i obezbeđivanje neophodnog naoružanja od saveznika, promovisanje Formule mira predsednika Zelenskog, jačanje izolacije Rusije, uključujući sankcije i obezbeđivanje odgovornosti Rusije za zločine protiv Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Učesnici sastanka su posebnu pažnju posvetili i značaju komunikacija sa zemljama globalnog juga.
Zemlje članice NATO-a su istakle da je Alijansa posebno zainteresovana za proučavanje jedinstvenog iskustva Ukrajine u vođenju uspešnih komunikacija tokom rata i da novoformirani Komitet smatraju efikasnim sredstvom za saradnju u ovom pravcu.

Saveznici su takođe potvrdili svoju spremnost da podrže Ukrajinu, posebno u suprotstavljanju ruskoj propagandi i dezinformacijama, kao i da tema podrške Ukrajini ostaje u fokusu međunarodne pažnje.
 

sledeća vest

Izbori 2024

Izbori 2024

I drugog dana sednice nasilje i cirkus opozicije! Miki Aleksić pokušao da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura đilasovaca!

U Skupštini Srbije danas je danas nastavljena rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

TV

Live TV

Makron bi da bude lider cele Evrope! Da li će Francuska slati vojsku u Ukrajinu?

Rusija ima informacije da Francuska već sprema kontingent od 2.000 vojnika za slanje u Ukrajinu, kaže Sergej Nariškin, direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije. On je poručio da će francuski vojnici postati legitimna meta Oružanih snaga Rusije i da će doživeti sudbinu svih Francuza koji su ikada sa mačem došli na teritoriju ruskog sveta. Da li sa ovim planovima postaju jasnije namere Evrope, kada je reč o ratu u Ukrajini, preti li opasnost od proširenja konflikta u Evropi? Na ova pitanja u „Info jutru“ odgovarali su analitičar Emil Zoronjić i Nemanja Zavišić iz Centra za društvenu stabilnost.

Live TV

Panika na frontu! Ukrajinci ne znaju da rukuju zapadnjačkim oružjem! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin mogao bi da najavi mobilizaciju velikih razmera ukoliko se nastave napadi na ruske pogranične teritorije, rekao je Igor Lapin, bivši pripadnik zloglasnog bataljona „Ajdar“ i penzionisani major Oružanih snaga Ukrajine. Putin je već najavio mogućnost pravljenja takozvanog „sanitarnog koridora“ ka Harkovskoj oblasti, a za 22. mart je najavljena evakuacija dece iz ruskog grada Belgoroda zbog ukrajinskog granatiranja. Da li se rat neminovno širi na rusku teritoriju i šta će Moskva tim povodom preduzeti – o tome su u „Info jutru“ govorili Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane i Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost.

JOŠ TV VESTIOpširnije

Izvor: Informer.rs