Rasistički skandal potresa Evropu! Navijači Atletika Vinisijusa nazvali šimpanzom, Brazilac se hitno oglasio! (FOTO)

od strane | mar 14, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Pristalice „jorgandžija“ bacile senku na veliku pobedu nad Interom u osmini finala Lige šampiona.

Uspeli su izabranici Čola Simeonea da se plasiraju u četvrtfinale Lige šampiona pošto su, mimo svih očekivanja, eliminisali Inter u Madridu. Atletiko je nadoknadio minus iz Milana, a potom u penal seriji na krilima Jana Oblaka eliminisao aktuelnog vicešampiona Evrope. 

Ipak, sjajna fudbalska predstava ostala je u senci novog rasističnog skandala. Navijači Atletiko Madrida su pred meč na stadionu „Vanda Metropolitana“ vređali fudbalera Reala – Vinisijusa Žuniora, a Brazilac im, naravno, nije ostao dužan. 

„Ale, ale, ale, Vinisijus šimpanza“, vikali su razjareni navijači Atletika koji već neko vreme ratuju sa fudbalerom gradskog rivala. 

Sigurno je da će se UEFA oglasiti i sankcionisati Atletiko Madrid, ali je Vinisijus i pre nego što se to desilo rešio da se požali na društvenim mrežama. Brazilac je objavio snimak navijača „jorgandžija“ i zahtevao rigoroznu kaznu za četu Čola Simeonea. 

„Nadam se da već razmišljate o kazni za njih… UEFA ovo je tužna realnost koja se dešava čak i na utakmicama na kojima ne igram“, napisao je Vinisijus Žunior. 

Zbog svog ponašanja Brazilac je postao omražen među navijačima brojnih klubova širom Evrope i Španije. Rasističke uvrede doživeo je na gostovanju Barseloni, Valensiji, Majorki… 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs