Proširena optužnica protiv Trampa! Bivši predsednik SAD osumnjičen da je naredio brisanje snimaka iz odmarališta(VIDEO)

od strane | jul 28, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Tužilaštvo je proširilo krivični postupak protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, podnoseći nove optužbe protiv njega i jednog od njegovih zaposlenih u postupku za neovlašćeno zadržavanje poverljivih dokumenata nakon što je napustio predsedničku funkciju.

U proširenoj optužnici navodi se da su Tramp i njegov zaposleni Karlos de Oliveira nastojali da onemoguće istražitelje da pregledaju snimke bezbednosnih kamera iz Mar-a-Laga, odmarališta bivšeg američkog predsednika.

Ukupan broj tačaka optužnice povećan je za tri i sada iznosi 40, pošto se Tramp još jednom dodatnom tereti za nezakonito zadržavanje poverljivih informacija koje se odnose na nacionalnu odbranu, preneo je Rojters.

Tužioci su naveli da se bivši američki predsednik i dvojica zaposlenih, Volt Nauta i Karlos de Oliveira, terete da su od jedne osobe zahtevali brisanje snimaka sigurnosnih kamera u Mar-a-Lago da bi sprečili njihovo dostavljanje velikoj federalnoj poroti.

Nauta se na optuženičkoj klupi našao uz Trampa u junu 2023, a na teret mu se stavljalo da je pomagao bivšem predsedniku da obmane istražitelje koji su nastojali da dođu do poverljivih dokumenata koji su ostali u posedu bivšeg predsednika pošto je napustio Belu kuću.

Foto: Tanjug/AP

 

Predstavnici tima za Trampovu predsedničku kampanju rekli su da optužbe protiv Trampa predstavljaju kontinuirani očajnički pokušaj američkog predsednika Džozefa Bajdena i Ministarstva pravde da, kako su naveli,  maltretiraju Trampa i osobe iz njegovog okruženja.

U prvom pojavljivanju pred sudom u junu, Tramp se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice kojom se tereti za neovlašćeno zadržavanje poverljivih dokumenata.

Informacija o proširenju optužnice objavljena je nekoliko sati pošto je bivši američki predsednik obelodanio da su se njegovi pravni zastupnici sastali sa zvaničnicima Ministarstva pravde koji istražuju navode o Trampovim pokušajima da poništi svoj poraz na predsedničkim izborima u novembru 2020. godine.

Moji advokati su imali produktivan sastanak sa predstavnicima Ministarstva pravde kojima su detaljno objasnili da ja nisam uradio ništa loše, da sam se savetovao sa mnogim advokatima, i da bi ova optužnica samo još više uništila našu zemlju“, napisao je Tramp na društvenoj mreži „Istina“.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs