Poznato od kog datuma kreće zahlađenje! Ciklon stiže u Srbiju, a sa njim i kiša!

od strane | okt 8, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Kakvo nas vreme očekuje do kraja meseca oktobra pogledajte u novoj prognozi meteorologa Ivana Ristića.

Posle kratkotrajnog zahlađenja vraća se leto, sada Miholjsko, najavljuje meteorolog Ivan Ristić u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Danas vetrovito, umeren u Vojvodini na momente pojačan severozapadni vetar. Sa severa dolazi hladan front ali će on kratkotrajno uticati na vreme kod nas jer već od sutra pre podne stiže topliji vazduh tako da će maksimalne dnevne temperature biti iznad 20°C.

U utorak, 10. oktobra smena sunca i oblaka koji mogu doneti po koji pljusak kiše, vetar slab na jugu i istoku povremeno umeren severozapadni, najviša dnevna temperatura od 19°C do 23°C – stoji u prognozi.

Od srede puno sunca, a malo oblaka tako da će drugi deo sledeće nedelje biti u znaku miholjskog leta sa letnjim temperaturama od 24°C do 28°C.

GENS model za dugoročnu prognozu oko 20. oktobra predviđa a i ja sa njim jak islandski ciklon i dolinu prema centralnom Sredozemlju i razvoj đenovskog ciklona.

Ovo će usloviti početak kišne sezone kod nas i u regionu, za prodore sa severa i jača zahlađenja moraćemo još da sačekamo, zaključuje Ristić.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Hronika

Akcija policije

„Lezi dole, ruke na leđa“! Ovako je pohapšena kriminalna grupa odgovorna za šverc 782 kg marihuane (FOTO/VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, nakon višemesečne istrage, u saradnji sa BIA i Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uz koordinaciju Evropola i Evrodžasta, na području Beograda, Vranja, Šapca i Paraćina, uhapsili su šest osoba osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe krijumčarile 782 kilograma marihuane zaplenjene 2020. godine na GP Vatin, prilikom pregleda kamiona sa prikolicom.

JOŠ Hronika VESTIOpširnije

Izvor: Informer.rs