Poznato gde se krije Radoje Zvicer? Vođi „kavačkog klana“ pomažu poslovni partneri u Južnoj Americi

od strane | avg 2, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Vođa „kavačkog kana“ i jedan od najtraženijih kriminalaca na Balkanu, Radoje Zvicer koji je u bekstvu već tri godine, krije se u Južnoj Americi objavio slovački portal „aktuality.sl“.

Kako navode, sumnja se da Zvicera kriju njegovi poslovni partneri u Južnoj Americi.

Inače, slovački portal objavio je juče tekst o poslovanju Zvicerove porodice u toj državi, navodeći da je samo sedam dana pre nego što je ubijen u Beogradu u januaru 2020, njegov kum Marko Vuković otvorio firmu u toj državi.

Foto: printscreen

 

Inače, Vuković je ubijen ispred jedne osnovne škole u Beogradu, dok je u kolima čekao dete. Kada je startovao motor, iz žbunja je izleteo napadač i pucao u njega, dok su supruga i deca ostali nepovređeni.

Nekoliko meseci kasnije, u maju 2020. isti napadač koji se sumnjiči da je pucao u Vukovića u Beogradu, osumnjičeni Petar Jovanović, pokušao je da ubije i Radoja Zvicera i to u Kijevu u Ukrajini, ali je on preživeo napad.

Sedam dana pre ubistva, Marko Vuković je zajedno sa neliko osoba sa Balkana u Slovačkoj osnovao kompaniju „Nitra Projekt Grup“. Navodi se da je, prema zvaničnim podacima iz registra, balkanska mafija poslovala u više gradova u Slovačkoj – prenosi RTCG.

Foto: printscreen

 

Slovački portal, podsetimo, i tokom 2020. izveštavao je o firmama Radoja Zvicera u toj državi, navodeći da je osnovao nekoliko preduzeća, koja se vode na njegovu suprugu Tamaru Zvicer, suprugu njegovog brata, tasta i drugu rodbinu.

Inače, vođa kavačkog klana je u bekstvu od januara 2021. Podsetimo, tada je poslednji put viđen u Kotoru, neposredno pred hapšenje njegovih saradnika iz Beograda, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Foto: MUP/printscreen/Marko Đoković/Miloš Rafailović

 

O mestu na kom se skriva Zvicer, poslednji put se u javnosti spekulisalo u septembru prošle godine, kada su mediji objavili da je ubijen u Panami. Međutim, vrlo brzo, ova vest je demantovana, a mediji su objavili da je ludom srećom 30. septembra 2022. izbegao napad u kom su stradala dvojica njegovih telohranitelja.

Radoje je tog dana bio u „mercedesu“ sa bliskim saradnikom M.B. dok su dvojica telohranitelja Panamaca bili u „leksusu“ ispred njih. Išli su ka Zvicerovoj vili u predgrađu Panama sitija gde su ih u zasedi čekala četvorica napadača. Dvojica napadača čekala su sa puškama ispred vile dok su druga dvojica bila na motoru u blizini. Dok je Zvicer sa obezbeđenjem prilazio vili sva četvorica napadača su ispalila rafale na „leksus“ ubivši dvojicu telohranitelja. Kad je to video Zvicerov prijatelj M.B, koji je bio za volanom „mercedesa“, samo je dodao gas i njih dvojica su pobegli – naveli su mediji.

Navodno, posle napada, on je napustio Panamu.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs